Borgmestre: Velfærd er truet

- Mange borgere har taget et ansvar for integrationen. Derfor håber jeg inderligt, at staten lever op til at kompensere for kommunernes udgifter, så vi ikke risikerer øget fremmedhad, hvis alternativet er nedskæringer på den borgernære velfærd, siger borgmester Christian Thygesen, Faaborg-Midtfyn Kommune.
Foto: Michael Bager

Borgmestre: Velfærd er truet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis staten ikke giver kommunerne flere penge til flygtninge, er den borgernære velfærd i fare for at blive beskåret, fastslår borgmestre

Flere fynske kommuner er nu så presset af et stigende antal flygtninge, at borgmestrene for første gang taler om, at det kan blive nødvendigt at skære i børnepasning, ældrepleje eller anden kernevelfærd, hvis staten ikke dækker udgifterne.

- Jeg vil nødig male fanden på væggen, men staten bliver nødt til at lade penge følge med, når de beder os om at tage mod et stigende antal flygtninge. Ellers risikerer vi at måtte skære på den borgernære velfærd, siger borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Christian Thygesen (V).

Kommunen har beregnet, at den i 2015 manglede godt to millioner kroner for at få dækket udgifterne fra staten. I år bliver minusset på mindst 15 millioner kroner, og det er endda beregnet, før kommunen for få uger siden fik øget flygtningekvoten fra 194 til 256 flygtninge.

Behov for flere statspenge

I Nyborg Kommune er borgmester Kenneth Muhs (V) også bekymret.

- Vi har blandt andet måttet øge antallet af modtageklasser fra to til otte, fordi der med flygtningene også følger familiesammenføring. Indtil nu har vi kunnet få det til at hænge sammen med de penge, vi har fået fra staten. Men der er behov for nye statspenge, hvis vi skal undgå at skære i kernevelfærden, siger Kenneth Muhs.

Christian Thygesen understreger, at det er vigtigt, at flygtningene behandles på en anstændig måde.

- Og mange borgere har taget et ansvar for integrationen. Derfor håber jeg inderligt, at staten lever op til at kompensere for kommunernes udgifter, så vi ikke risikerer øget fremmedhad, hvis alternativet er nedskæringer på den borgernære velfærd, siger borgmesteren.

I dag mødes landets borgmestre til Kommunernes Landsforenings kommunaløkonomiske topmøde i Aalborg, hvor også finansminiser Claus Hjort (V) deltager. Flygtningeudgifterne er et af de store temaer på topmødet.

Borgmestre: Velfærd er truet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce