Borgmestre: - Intet er helligt

Regeringens nye sparekrav kommer i en tid, hvor de fynske kommuner i for­vejen bokser med at finde tunge besparelser her og nu. Så der skal tænkes kreativt. - Hvis ikke den øvelse lykkes, risikerer Svendborg Kommune at gå fallit eller at blive sat under administration, siger borgmester Curt Sørensen (S) (billedet).
Foto: Yilmaz polat/Yilmaz Polat

Borgmestre: - Intet er helligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringens bebudede besparelser kommer til at række dybt ned i kommunekasserne

Skoler og børnehaver må lukke, det bliver dyrere at gå til fodbold eller musik, og problembørn trækkes ind i folkeskolen, fordi der ikke er råd til specialtilbud.

Alt er i spil, når de fynske kommuner skal spare knap 320 millioner kroner over de næste tre år.

Står det til regeringen, skal kommunerne spare fire milliarder fra 2011 til 2013. I runde tal betyder det 700 færre fynske skolelærere, hjemmehjælpere og andre kommunalt ansatte.

Regeringens nye sparekrav kommer i en tid, hvor de fynske kommuner i for­vejen bokser med at finde tunge besparelser her og nu. Så der skal tænkes kreativt.

- Hvis ikke den øvelse lykkes, risikerer Svendborg Kommune at gå fallit eller at blive sat under administration, siger borgmester Curt Sørensen (S).

I Nordfyns Kommune er borgmester Morten Andersen (V) klar til at gå helt nye veje, for at børn og ældre ikke skal spares helt i knæ:

- Vi bliver nødt til at spørge os selv, om det fortsat er en kommunal opgave at give tilskud til idrætsforeninger og andre fritidsaktiviteter, og vi må overveje at lægge skoler og børnehaver sammen, siger han.

Borgmestre: - Intet er helligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce