Borgmestre: Det kommer til at gøre ondt


Borgmestre: Det kommer til at gøre ondt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskerne må indstille sig på langt ringere service i børnehaven, på skolen og plejehjemmet, forudser borgmestre, efter regeringen har offentliggjort spareplan.

Færre lærere, mindre åbningstid i børnehaven eller mindre tid til de gamle. Det er kerneområder som skoler, børn og ældre, der nu vil få sparekniven i kommunerne, advarer flere borgmestre, efter at regeringen tirsdag gav sit bud på den sparekur, som Danmark de kommende år skal igennem.

Regeringen mener, kommunerne skal spare fire milliarder kroner frem til 2013, hvilket forventes at betyde, at cirka 8000 kommunalt ansatte vil miste deres job.

- Der bliver ikke tale om at skære ind til benet. Det bliver ren amputation af væsentlige dele af det danske velfærdssamfund, siger Jens Chr. Gjesing (S), borgmester i Haderslev Kommune.

Hans kollega i Vejle, Arne Sigtenbjerggaard (V), er enig: Besparelserne kommer til at ramme bredt. Vejle Kommune har netop besluttet af spare 60 administrative stillinger væk.

- Det kommer til at mærkes. Det er jo ikke sådan, at vi har folk gående rundt og lave ingenting. Jeg anerkender, at vi er i en alvorlig økonomisk krise, og vi derfor må spænde livremmen ind, men jeg kan godt blive bekymret for, hvad det er for en offentlig service, vi efterhånden kan tilbyde i vort land. Der er vel en nedre grænse, siger Arne Sigtenbjerggaard.

KL's formand, Jan Trøjborg (S), understreger, at kommunerne er klar til at tage et medansvar for at genoprette dansk økonomi.

- Men vi tager for givet, at regeringen står ved sit ansvar for de besparelser, som i de kommende år vil ramme kommunerne og kan blive mærkbare for borgerne, siger Jan Trøjborg.

Borgmestre: Det kommer til at gøre ondt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce