Borgmester vil skærpe tilsynet med Egedalsvænge


Borgmester vil skærpe tilsynet med Egedalsvænge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ikke i tråd med integrationen, hvis beboerbestyrelsen påvirkes af Hizb ut-Tahrir, siger borgmester.

Borgmesteren i Fredensborg Kommune, Thomas Lykke Pedersen (S), vil have et skærpet tilsyn med beboerbestyrelsen i Egedalsvænge i Kokkedal.

Her har et muslimsk flertal i bestyrelsen nu lukket flere beboerklubber, og det har vakt harme hos de øvrige borgere i bebyggelsen. Ifølge flere medier bliver det muslimske flertal rådgivet af den islamiske forening Hizb ut-Tahrir.

- Det er jo rigtig skidt, hvis vi har en beboerbestyrelse, der ikke vil være en del af det omgivende samfund i Fredensborg Kommune. For det er jo ikke det, der har været meningen med et beboerdemokrati og almene boliger, siger Thomas Lykke Petersen og tilføjer:

- Det hænger slet ikke i tråd med den politik, vi har i Fredensborg Kommune om, at indvandrere skal integreres i det danske samfund.

Det har vakt harme blandt beboerne, at bestyrelsen "med henblik på en bedre udnyttelse af hobbyrummet" har lukket en 36 år gammel billardklub og klubben "Det gamle vaskeri", hvor ældre beboere mødes til spil og fælles spisning.

Hvis det viser sig at være sandt, at Hizb ut-Tahrir rådgiver det muslimske flertal, vil borgmesteren drøfte det med dem.

Torsdag mødes Thomas Lykke Pedersen med sine jurister på rådhuset for at diskutere, hvilke tiltag der kan sættes i værk.

- Hvis man ikke lever op til intentionerne omkring beboerdemokratiet, så må kommunen sætte et skærpet tilsyn i værk, og det overvejer vi at gøre nu. Der har jo også været andre sager, siger Thomas Lykke Pedersen og henviser til en sag fra sidste år.

Her var bestyrelsen også i mediernes søgelys, da den afskaffede den årlige julefest og droppede det juletræ, som traditionen tro har stået på toppen af beboerhuset.

Administrerende direktør i den almene boligforening 3B, Bent Frederiksen, har bedt bestyrelsen i Egedalsvænge om holde et møde, hvor alle beboerne kan være med til at beslutte, hvad lokalerne skal bruges til.

Borgmester vil skærpe tilsynet med Egedalsvænge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce