Borgmester ønsker kameraer ved bøssebarer


Borgmester ønsker kameraer ved bøssebarer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overvågning nær homobarer sætter 'hate crime'-skurke bag lås og slå, siger københavnsk borgmester. Politiet hilser kameraerne velkomne. Bøsserne er skeptiske.

Snurrende videokameraer bør sættes op i det københavnske natteliv nær homobarer for at komme 'hate crime' til livs. Sådan lyder budskabet fra Jakob Hougaard (S), beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune.

- Jeg er tilhænger af øget overvågning de konkrete steder i byen, hvor hate crimes foregår. For at få dokumenteret forbrydelserne og få fat i gerningsmændene, som begår de her voldshandlinger, siger borgmesteren.

København har på blot halvanden måned oplevet 62 rapporterede hadeforbrydelser mod homoseksuelle. Flertallet af ofrene er mænd i 20'erne, som svines til eller får tæsk af tilfældigt forbipasserende på gader, offentlige pladser eller i nattelivet.

Politiet hilser kameraerne velkomne:

- Videoovervågning er et kanonredskab i forbindelse med efterforskning. Det har også en præventiv virkning. Det ser vi i butikscentre, toge og ved pengeautomater, siger Henrik Svindt, vicepolitiinspektør på Station City i Københavns Politi.

Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske er skeptisk ved tanken om billedovervågning. Talsperson Kenneth Engberg siger:

- Jeg er bange for, det skaber en falsk tryghed. Jeg tænker også på den biseksuelle mand, som gerne vil på bar, men som ikke har samme frihed, fordi han risikerer, at der kommer billeder frem.

Borgmester ønsker kameraer ved bøssebarer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce