Borgmester mistænkt for svindel før valg


Borgmester mistænkt for svindel før valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bo Asmus Kjeldgaards kæreste frasagde sig tilskud som enlig forsørger allerede før valget i 2009.

Der trækker nu endnu mørkere skyer ind over den tidligere SF-borgmester Bo Asmus Kjeldgaard, der for en uge siden stoppede på borgmesterposten efter en sag om boligsvindel.

Bo Asmus Kjeldgaard har tidligere forklaret det som "sløseri", at han "det seneste års tid" er kommet til at sove mere hos kæresten Bente Tange i nabokommunen Frederiksberg end i København, hvor han ifølge loven skal bo som københavnsk borgmester.

Men i dag skriver Ekstra Bladet, at den nu tidligere borgmester bidrog så meget til husholdningen på Frederiksberg og havde et så tæt forhold til Bente Tange, at hun tilbage i 2009 skrev til Frederiksberg Kommune og meddelte, at hun ikke længere var enlig forsørger.

Bente Tange bekræfter i en mail til Ekstra Bladet, at hun i 2009 gav besked til Frederiksberg Kommune om, at hun ikke længere var at betragte som enlig forsørger.

- Bo og jeg holdt i sommeren 2009 ferie sammen, hvor Bo betalte en del af udgifterne. Jeg fik på det tidspunkt børnetilskud som enlig forsørger og var usikker på, hvilken betydning dette kunne have, skriver hun og fortsætter:

- Da jeg ikke ønskede, at Bos og mine økonomiske relationer på nogen måde gav anledning til, at der kunne sættes spørgsmålstegn ved den ydelse, jeg modtog, frasagde jeg ydelsen som enlig forsørger i 2009.

Alligevel stod SF'eren øverst på sit partis såkaldte kandidatliste, som blev afleveret officielt til Københavns Kommune den 20. oktober 2009. Af listen fremgår det, at Bo Asmus bor på Sundbyvester Plads - altså i Københavns Kommune.

Bo Asmus Kjeldgaard har personligt skrevet under på kandidatlisten, og dermed også på, at han på daværende tidspunkt boede i kommunen, skriver Ekstra Bladet.

Borgmester mistænkt for svindel før valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce