Borgmester: Umenneskelig behandling af familie


Borgmester: Umenneskelig behandling af familie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ADSKILT: Fredericias borgmester finder det urimeligt, at en kvinde risikerer at blive skilt fra sine børn og ægtemanden, som hun har været gift med i 20 år
Fredericias borgmester, Uffe Steiner Jensen (S), er rystet over, at en kvinde fra Paraguay nu står til at blive skilt fra sine fire børn og ægtemanden, som hun har været gift med i 20 år. Begrundelsen er, at familien har modtaget offentlig hjælp inden for det seneste år.

- Familien er blevet sat i en menneskelig helt urimelig situation, og derfor appellerer jeg stærkt til ministeren om at finde en anstændig løsning, lød det fra Uffe Steiner Jensen tirsdag eftermiddag.

Men efter at have talt i telefon med integrationsministeren tirsdag aften måtte borgmesteren erkende, at der ikke er meget håb om en løsning til fordel for familien i Fredericia.

- Jeg har fået forklaret, at sådan er dansk lovgivning. Loven skal naturligvis overholdes, men det virker fuldstændig urimeligt, at man på den måde kan adskille mennesker, der har været gift i 20 år. Der er tale om et meget lille pengebeløb med alvorlige konsekvenser, og det er uholdbart, at en familie splittes, fordi moderen som den eneste ikke kan få lov til at blive i Danmark, siger borgmester Uffe Steiner Jensen.

Sagen drejer sig om den 44-årige Heriberta Larsen, der er statsborger i Paraguay, men på 20. år dansk gift og mor til fire børn på 3, 11, 15 og 18 år. Ifølge Udlændingestyrelsen kan kvinden fra i dag ikke længere opholde sig legalt i Danmark.

I forbindelse med sager om familiesammenføring gælder bl.a., at den person, der bor i Danmark, ikke må have fået offentlig hjælp i en periode på et år, inden ansøgningen om familiesammenføring blev indgivet, og det krav opfylder familien ikke.

Ulykkelig

Claus Rejmers Larsen, der i går var på arbejde i Grenaa for ABB, er ulykkelig over udsigten til, at familien nu splittes.

- Det er meget svært at tackle det her psykisk. Min kone er familiens omdrejningspunkt og har ikke været væk fra børnene en eneste dag. Det bliver især svært for den 11-årige, som har haft svært ved at skifte land og miljø, hvis han ikke længere har sin mor. Jeg havde den opfattelse, at reglerne var lavet for at beskytte mod tvangsægteskaber, men det er der altså ikke tale om i vores tilfælde. Vi har været gift i 20 år, siger Claus Rejmers Larsen, der er 50 år, og som sidste mulighed håber på, at en ansøgning om humanitær opholdstilladelse kan holde sammen på familien.

Claus Rejmers Larsen var ansat i ABB i ni måneder i 2003, men måtte kortvarigt forlade virksomheden i begyndelsen af 2004.

Borgmester: Umenneskelig behandling af familie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce