Borgmester: Sværere at tiltrække folk, når arbejdspladser forsvinder

Borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Hans Stavnsager, har mærket centraliseringernes pris i kommunen. Det skaber blandt andet et behov for at oprette flere uddannelser til området, mener han. Arkivfoto: Torsten Cilleborg

Borgmester: Sværere at tiltrække folk, når arbejdspladser forsvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg-Midtfyn Kommune er en af de kommuner i landet, som har oplevet både at miste sygehuse, politistationer og byret i de senere år. Borgmester Hans Stavnsager (S) er bekymret over udviklingen.

Centralisering: - Vi skal til at vænne os til en ny identitet, hvor opfattelsen før har været, at vi var i centrum til i dag at være i udkanten, siger Hans Stavnsager (S), der er borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Han er bekymret over udviklingen i sin kommune, som de senere år har oplevet lukning af flere statslige og regionale arbejdspladser.

- Vi mærker, at det bliver sværere at tiltrække folk til området, hvis det eksempelvis kun er den ene af et par, som kan få job inden for kommunegrænsen, siger Hans Stavnsager.

Siden 2007 har både den gamle købstad Faaborg og den midtfynske stationsby Ringe efter kommunaleform oplevet, at de offentlige arbejdspladser er blevet centraliseret. Begge byer mistede deres politistationer i 2016, de blev lavet om til en politibutik med begrænset åbningstid. Sygehusene forsvandt først i Faaborg i 2011 og Ringe i 2016, og Retten i Faaborg drejede nøglen om og blev centraliseret til Svendborg.

Savner politisk udspil

Centraliseringerne har medført en større utryghed i Faaborg-Midtfyn Kommune, erfarer Hans Stavnsager.

- Det har haft en mental betydning for området, og vi kunne mærke lige efter lukningerne, at det gav en stigende utryghed, ved at der kom længere afstand til det forskellige, siger han.

Han hilser de politiske forslag fra Justitsministeriet om mere lokalt politi velkomment, men han savner konkrete udspil på sundhedsområdet.

- Jeg håber, at politikerne vil komme med noget mere konkret, end de udspil vi har set fra regeringen i januar, siger han.

Hans Stavnsager er dog også optimistisk på kommunens vegne:

- Jeg oplever, at der er en god handel, og der bliver gjort meget for at få flere ungdomsuddannelser til Faaborg med en ny campus, som kan medvirke til at holde på folk i kommunen, siger han.

Borgmester: Sværere at tiltrække folk, når arbejdspladser forsvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce