Borgmester: Der skal være plads til alle i Egedalsvænge

Egedaldsvænge endte med sidste år at få sit juletræ - nu gælder striden hyggeklub og billard samt Hizb-ut-Tahrir-indsfyldelse.
Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Borgmester: Der skal være plads til alle i Egedalsvænge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligforeningen 3B og Fredensborg Kommune mødes mandag for at diskutere lukkede klubber og beboerdemokrati.

Boligkomplekset Egedalsvænge i Kokkedal står højt på Fredensborgs Kommunes prioriteringsliste, efter at bestyrelsen har lukket i en række beboerklubber.

Angiveligt er det sket efter råd og vejledning fra den islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir.

Bestyrelsen har lukket en 36 år gammel billiardklub og klubben Det gamle vaskeri, hvor ældre beboere mødes til spil og fælles spisning "med henblik på en bedreudnyttelse af hobbyrummet".

Borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) har inviteret administrerende direktør i Boligforening 3B, Bent Frederiksen og 3B's formand Steffen Morild med til kommunens økonomiudvalgsmøde mandag for at drøfte sagen.

- Jeg ser med bekymring på nogle af de signaler, der kommer fra beboerne i bebyggelsen. Det er vigtigt, at beboerdemokratiet virker, siger Thomas Lykke Pedersen og fortsætter:

- Det er også vigtigt, at opsigelser af foreninger er saglige og tager højde for, at der i en almen boligafdeling skal være plads til alle.

Borgmesteren bryder sig personligt ikke om Hitz ut-Tahrirs livsanskuelser og værdier.

- Men så længe de har status som en lovlig forening og agiterer for deres holdninger på lovlig vis, har kommunen ikke meget at komme efter, siger han.

På mødet skal deltagerne mandag drøfte med boligselskabet, hvilke muligheder der er for at skærpe tilsynet med forholdene i Egedalsvænge og for at opretholde beboernes demokratiske rettigheder.

3B har allerede oplyst, at det efter dets opfattelse er selskabet og ikke boligafdelingen, der indgår aftaler om udlån af fælleslokaler, som det billardklubben har rådet over.

Boligselskabet har selv taget fat om denne sag, og man har indskærpet over for afdelingsbestyrelsen, at man som demokratisk valgt har pligt til at varetage alles interesser.

- Jeg har derfor tillid til, at Boligselskabet 3B vil håndtere den foreliggende situation på bedste vis, siger Thomas Lykke Pedersen.

Borgmester: Der skal være plads til alle i Egedalsvænge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce