Bordinggaard: Jeg har aldrig forlangt mellem 10 og 12 millioner

Keld Bordinggaard afviser SDU's påstand om, at han skulle have krævet mellem 10 og 12 millioner kroner for sin idé til et nationalt fodboldcenter ved det fynske universitet. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2011)

Bordinggaard: Jeg har aldrig forlangt mellem 10 og 12 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere landstræner Keld Bordinggaard siger, han aldrig har krævet mellem 10 og 12 millioner for sin idé om et nationalt fodboldcenter i Odense. Institutleder på SDU fastholder, at sådan et krav er fremsat.

Opdateret med kommentarer fra institutleder Jørgen Povlsen, SDU.

Konflikten om tidligere landstræner Keld Bordinggaards rolle i et stort nationalt fodboldcenter ved Syddansk Universitet i Odense til 240 millioner fortsætter. Bordinggaard selv fastholder, at han er idémageren bag projektet med navnet National Football Centre Denmark (NFCD) og skal honoreres derefter.

- Det kan ikke diskuteres, at jeg skal have penge for idéen, for jeg er blevet tilbudt penge for indsats og idé. Det har jeg en mail på, siger Keld Bordinggaard.

Til Fyens Stiftstidende og andre medier har institutleder Jørgen Povlsen udtalt, at Keld Bordinggaard skal have krævet 12 millioner kroner for sin idé om et nationalt fodboldcenter ved SDU. Sådan et krav kan Keld Bordinggaard slet ikke genkende.

- Uenigheden går jo på, hvad jeg skal betales. Det er lykkedes dem (SDU) at fortælle en historie om, at jeg har forlangt imellem 10 og 12 millioner kroner. Det er fuldstændig udokumenteret, og jeg har aldrig forlangt imellem 10 og 12 millioner, siger Bordinggaard.

Han siger, at beløbet er et, der kommer fra SDU selv:

- Det nævner de i et referat af et møde. Et referat, de selv skriver, og som jeg aldrig har set, før det dukker op i den aktindsigt, jeg selv søger. De har på et møde selv bragt nogle beløb op. Jeg har aldrig bragt det beløb op.

Jørgen Povlsen er helt og aldeles uenig.

- Det er på et møde den 27. april 2017 at Keld Bordinggaards daværende advokat fremsætter et krav om, at hans klient skal honoreres med fem procent af byggesummen. Og da vi taler om et projekt til 240 millioner kroner, bliver det til 12 millioner kroner, siger Jørgen Povlsen.

Kammeradvokat har sagen

Som det fremgår nu er parterne i det store kommende fodboldprojekt ved Syddansk Universitet: Dansk Boldspil-Union, Divisionsforeningen og universitet selv. Men i tidligere prospekter og præsentationsmateriale, som Fyens Stiftstidende er i besiddelse af, er Keld Bordinggaard tydeligt nævnt. Der står blandt andet:

"På et møde med Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet (SDU) lancerede Keld Bordinggaard idéen om et nationalt fodboldcenter. Sammen har parterne udviklet National Football Centre Denmark."

Jørgen Povlsen holder fast i, at en statslig institution som Syddansk Universitet ikke kan udbetale honorar for en idé.

- Det er den melding, som fagkundskaben kommer med, siger han.

Spørgsmålet om honorering af Keld Bordinggard har Syddansk Universitet nu lagt i hænderne på Kammeradvokaten, som er statens advokat.

- Det er herfra, at der vil komme en udmelding, siger Jørgen Povlsen.

Fra Keld Bordinggaard er budskabet, at han meget nødig vil indgå i et skænderi om sagen:

- Jeg lægger bare fakta frem, siger Keld Bordinggaard og fortsætter:

- Jeg aner ikke, hvor det her ender henne.

Bordinggaard: Jeg har aldrig forlangt mellem 10 og 12 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce