Bonnesen revser Sundhedsstyrelsen

Den omstridte MF'er Erling Bonnesen, der er i vanskeligheder i sin kreds i Sendborg.
Foto: Christian Brandt

Bonnesen revser Sundhedsstyrelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den fynske venstrepolitiker Erling Bonnesen vil under ingen omstændigheder acceptere, at Sundhedsstyrelsens specialeplan får indflydelse på det nye supersygehus.

De ledende overlæger, som den seneste uge har kritiseret Sundhedsstyrelsens nye specialeplan, får nu støtte fra folketingsmedlem Erling Bonnesen (V).

- Vi skal her på Fyn stå sammen om, at vi skal have et supersygehus i verdensklasse. Det er et af fyrtårnene her på Fyn, og det er afgørende, at vi fastholder udviklingen og ikke havner i en afviklingssituation, slår han fast og tilføjer:

- Det ligner ren Knold og Tot når Sundhedsstyrelsen arbejder i én retning, og regeringens ekspertudvalg tidligere har meldt nogle klare linjer ud, som man kører efter.

Folketingspolitikeren fra Broby har været meget involveret i arbejdet med det nye supersygehus, og han vil under ingen omstændigheder acceptere, at Sundhedsstyrelsens specialeplan kommer til at rokke ved dét arbejde. Når vinterferien er ovre, vil han derfor tage sagen op i Venstres folketingsgruppe.

- Straks vi møder, vil jeg tage det op. Mit krav er fuldstændigt klart: Det er fra regeringens side meldt ud, at vi skal et have et nyt supersygehus i verdensklasse på Fyn - og det vil jeg ikke finde mig i, at der bliver rokket ved, siger han og tilføjer:

Jeg hæfter mig også ved, at finansministeren for få dage siden meldte at sundhedssektoren skal skærmes og fritages for beskæringer. Der er intet, der tyder på, at det er økonomi, der ligger bag Sundhedsstyrelsens udkast. Der hvor kæden ryger af, er simpelthen at Sundhedsstyrelsen arbejder i en retning, der går stik imod regeringens ekspertudvalgs anbefalinger.

Vil gå hele vejen

Samtlige af de ting, der er kommet frem den forløbne uge, er skrevet på baggrund af et internt udkast til den nye plan, hvor enkelte dele dog er blevet lækket. Den endelige plan bliver dog først offentliggjort den 28. februar, og det er også først dér Erling Bonnesen får mulighed for at se på den. Men hvis planen viser sig at forfordele Skejby Sygehus og Rigshospitalet på bekostning af OUH, som en række overlæger de forløbne dage har fortalt i Stiftstidende, så lover Erling Bonnesen at tage sagen så højt op i det politiske system, som det er nødvendigt:

- Jeg vil skynde mig at læse planen, og se, hvad der er op og ned på det hele. Selvfølgelig skal man være tilpasningsparat, men jeg vil have et skarpt fokus på, at der ikke bliver rokket ved OUH’s status som universitetshospital, og at der ikke bliver ændret på, at vi får et nyt supersygehus i verdensklasse.

Bonnesen revser Sundhedsstyrelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce