Bombemand skal vidne for åbne døre


Bombemand skal vidne for åbne døre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Københavns Byret vil ikke lukke dørene under Lors Doukaevs forklaring, selv om han bad om det.

Bombemanden Lors Doukaev har lidt sit første nederlag i sagen i Københavns Byret. Den 25-årige mand har forlangt, at dørene til retssalen skal lukkes og tilhørerne smides ud, hvis han skal forklare om, hvorfor han i september kom til Danmark med en bombe.

Ifølge Doukaevs forsvarer, Niels Anker Rasmussen, drejer det sig om Doukaevs personlige sikkerhed. Han frygter efter alt at dømme, at nogen vil ham noget ondt.

Retsformand Marianne Madsen og hendes to kolleger blandt de juridiske dommere bestemte i første omgang at lukke dørene, mens argumenterne for, at forklaringen skal ske i hemmelighed, blev fremført.

Efterfølgende blev presse og tilhørere lukket tilbage i retssalen, og journalisterne fik mulighed for at protestere mod kravet om dørlukning. En protest, der blev hørt af retten, som valgte ikke at lukke dørene.

Efter den afgørelse udtrykte Lors Doukaev forståelse for rettens afgørelse.

- Jeg har forståelse for, at journalisternes arbejde er vigtigere end en enkeltpersons privatliv. Men der kan være nogle af anklagerens spørgsmål, jeg ikke vil svare på. Ikke fordi jeg ikke kan, men fordi jeg ikke ønsker, lød det fra Lors Doukaev.

Det kom også frem under anklagerens forelæggelse af sagen, at Doukaev efter eget udsagn var bevæbnet med pistol og bombe med henblik på selvforsvar.

Bombemand skal vidne for åbne døre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce