Den et-benede bombemand mødtes i 2009 med yderliggående ekstremister i Bremen.
I oktober 2009 var Lors Doukaev i på besøg i en moské i Bremen, der var et kendt mødested for islamistiske ekstremister.

Det kom mandag frem i Københavns Byret, hvor den etbenede tjetjener er tiltalt for at planlægge et terroranslag mod Jyllands-Posten.

Aktionen gik galt, da hans bombe eksploderede mellem hænderne på ham på Hotel Jørgensen i København i september sidste år.

Lors Doukaev var bosat i Belgien, men i oktober 2009 kørte han med flere andre til Bremen, hvor der var en sammenkomst i en moskè.

Ifølge anklageren, vicestatsadvokat Anders Riisager, deltog blandt andre en mand ved navn Rene Sepac i sammenkomsten i Moskeen.

René Sepac er næstformand i Familie und Kulturverein, der angiveligt er en forening, der skal fremme integration.

Men ifølge de tyske myndigheder praktiserer foreningen en militant form for Islam, og Sepac står i München tiltalt for at føre militant kamp for al-Qaeda.

Efter sammenkomsten blev Doukaev standset i sin BMW og han medgav da også i retten, at han havde været i Bremen den pågældende dag.

- Der var nogle personer, der ville have mig til at køre dem til en barnedåb i moskeen, fordi de ikke selv havde bil, sagde han.

Han afviste, at han havde deltaget i sammenkomsten.

- Jeg sov, sagde han og forklarede, at der havde været et kommunikationsproblem.

- Jeg taler ikke tysk, og der var ikke så mange, der talte engelsk.

Mere om emnet

Se alle

Bombemanden Doukaev accepterer sin straf

12 års fængsel til terrordømt bombemand

Anklager kræver 12 års fængsel til Lors