Bombemand havde måske kig på Flemming Rose


Bombemand havde måske kig på Flemming Rose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Var Flemming Rose et muligt mål for bombemanden. Anklageren antyder det i retssagen mod Lors Doukaev.

Idémanden bag Jyllands-Postens Muhammedtegninger, kulturredaktør Flemming Rose, var muligvis i bombemanden Lors Doukaevs søgelys.

Den forbindelse forsøgte anklager Anders Riisager i hvert fald at knytte under onsdagens retsmøde i Københavns Byret.

Forbindelsen består af et kryds på et kort over København. Krydset er sat på Blegdamsvej over for Fælledparken, og deromkring boede på det tidspunkt en person med efternavnet Rose.

Ifølge anklageren har adressen dog ingenting med den nu forhenværende kulturredaktør Flemming Rose at gøre, altså bortset fra det identiske efternavn.

Kortet med krydset blev fundet i en sportstaske i garderoben på Hotel Jørgensen. Lors Doukaev fik ikke tasken med, da han flygtede fra hotellet, efter at en mængde af sprængstoffet TATP gik af mellem hænderne på ham.

I sig selv udgør krydset og den perifere forbindelse til Flemming Rose næppe noget tungt bevis, men det er endnu en brik i anklagemyndighedens puslespil, hvor Anders Risager forsøger stykke for stykke at samle et muligt motiv.

Der er efterhånden ikke tvivl om, at anklagemyndigheden føler sig overbevist om, at Jyllands-Posten var mål for en brevbombe, som Lors Doukaev forsøgte at fremstille.

Ud over krydset har politiet fundet avisens adresse skrevet ned blandt Doukaevs ting, og Doukaev har også erkendt, at han har søgt på avisens hjemmeside.

Desuden har politiet fundet en anden lap papir, hvorpå der stod "old man". En formulering, som Anders Riisager sætter i forbindelse med den aldrende Muhammedtegner Kurt Westergaard.

Selv hævder Lors Doukaev, at han i december aldrig havde hørt om hverken Flemming Rose, Kurt Westergaard eller Muhammedtegningerne. Og når han kendte Jyllands-Posten, var det alene, fordi han havde set et eksemplar af avisen på hotellet.

Bombemand havde måske kig på Flemming Rose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce