Bombemand gemte brev i kunstigt ben


Bombemand gemte brev i kunstigt ben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et brev skjult i Lors Doukaevs benprotese førte politiet på sporet af beviser i Belgien.

Bombemanden Lors Doukaev havde gemt et brev i sin benprotese, da han i september sidste år tog til Danmark. En rejse, der endte med, at han blev anholdt, sigtet og siden tiltalt for forsøg på terror.

Brevet havde han fået fra sin mor, og det førte til en ransagning i Belgien hos en af mandens veninder. En ransagning, hvor der blev fundet en del bevismateriale i sagen.

Hos veninden fandt belgisk politi en harddisk. Herpå var der blandt andet en pdf-fil, som beskrev 21 forskellige måder at begå snigmord på.

På harddisken var der også en instruktion i fremstilling af 45 forskellige typer sprængstof. Blandt andet sprængstoffet TATP, kaldet "satans mor", som var det stof, der eksploderede mellem hænderne på Lors Doukaev på Hotel Jørgensens toilet.

Desuden indeholdt harddisken videoer, hvor der blev opfordret til hellig krig i islams navn.

Under de første timer af sagen, der begyndte mandag formiddag i Københavns Byret, er det kommet frem, at Lors Doukaev ifølge anklagemyndighedens opfattelse havde en TATP-bombe med til Danmark.

Bomben var gemt i en ringeklokkekasse, og ifølge politiets eksperter var den potentielt dødbringende inden for en radius af 5 til 10 meter.

Anklagemyndigheden mener, at Lors Doukaev var i færd med at ændre bomben, da den gik af mellem hænderne på ham.

Bomben skulle angiveligt laves om til en brevbombe, som muligvis skulle sendes til Jyllands-Postens redaktion i Viby ved Aarhus.

Bombemand gemte brev i kunstigt ben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce