Bombe-Lors: Jeg var i Danmark som turist


Bombe-Lors: Jeg var i Danmark som turist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lors Doukaev ville ifølge sig selv ikke begå terror i Danmark, og sprængstoffet fandt han bare på gaden.

For første gang siden september sidste år har vi fra bombemanden Lors Doukaevs egen mund hørt forklaringen på, hvad han lavede i Danmark, og hvorfor han var i besiddelse af en bombe og en skarpladt pistol.

- Jeg kom på turistrejse. Jeg har været i København to gange tidligere. Jeg kom bare for at skifte miljø, lød det fra den 25-årige mand, da han mandag afgav forklaring i Københavns Byret.

Her er Lors Doukaev tiltalt for forsøg på terror. Anklagemyndigheden mener, at det sprængstof, der eksploderede på Hotel Jørgensen i København om eftermiddagen den 10. september, skulle bruges i en brevbombe, som angiveligt skulle sendes til Jyllands-Posten.

- Det var noget, jeg faldt over på gaden i Liege lød forklaringen fra Lors Doukaev, da anklager Anders Riisager udbad sig en forklaring på, hvor han havde fået fat i sprængstoffet TATP, kaldet "satans mor".

Lors Doukaev nægter sig skyldig i forsøg på terror. Sprængstoffet skulle udelukkende bruges til selvforsvar. Ifølge en tidligere forklaring ved et lukket retsmøde ville han forsvare sig over for andre tjetjenere.

Lors Doukaev boede frem til anholdelsen i Belgien, men har tjetjenske rødder og er opvokset i den krigshærgede republik.

Under retsmødet viste anklageren et foto af det toilet, hvor sprængstoffet eksploderede. WC-kummen var sprængt itu, men håndvasken var nogenlunde intakt. I loftet sad hundredvis af små stålkugler, der angiveligt stammede fra bomben.

Da Lors Doukaev ankom til Danmark med bussen fra Belgien, havde han allerede bygget en bombe. Den var monteret i ringekassen fra en ringeklokke.

Lors Doukaev ville bruge den som en beskyttelsesanordning til sit hotelværelse, men han endte på en sovesal for 12 personer. Han forklarede, at han derfor ikke havde brug for bomben og var i færd med at demontere den, da sprængstoffet gik af.

Sagen fortsætter over seks dage, og der ventes dom sidst i maj.

Bombe-Lors: Jeg var i Danmark som turist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce