Boligselskaber klar til at nedrive boliger


Boligselskaber klar til at nedrive boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligselskabernes Landsforening støtter regeringens forslag om at nedrive upassende boligafdelinger, siger BL's direktør, Gert Nielsen

Almene boligselskaber er klar til at nedrive socialt nedslidte afdelinger eller afdelinger, som ikke kan udlejes. Det er allerede sket i afdelingen Holmbæk i Frederikshavn, og nedrivninger planlægges i Gellerup-plane af Brabrand Boligforening og Århus Kommune, i Nordborg på Als samt i Brønderslev.

Det siger Gert Nielsen, som er direktør i Boligselskabernes Landsforening til regeringens plan for en "samlet ghettostrategi".

Han vil hellere kalde det "udsatte boligområder".

- Det har vi en meget nuanceret vurdering af. Vi er ikke katolske i forhold til at fjerne almene boliger. Det har vi medvirket til en række steder, hvor efterspørgslen er mindst, siger Gert Nielsen.

- Der er et konkret projekt i Gellerup, hvor der er overvejelser om at reducere antallet af boliger. Det er vi ikke afvisende overfor. Man må afveje efterspørgslen og ressourcer, for det er ikke gratis, siger BL's direktør.

Han glæder sig over udspillets elementer om en bedre sammensætning af beboerne i boligafdelinger, bedre fysiske rammer, flere tilbud om kultur- og fritidsaktiviteter i belastede områder samt partnerskaber med lokale virksomheder om fritidsjob samt ansættelse af voksne, der savner tilknytning til arbejdsmarkedet.

- Der er ikke noget af dette, vi ikke siger mere end tak for. Især hvis det virker, og der er ressourcer med. Det er i vores indlysende interesse, siger Gert Nielsen.

Boligselskaber klar til at nedrive boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce