Boligpriser: 2017 gav mere friværdi til husejere i fire fynske kommuner

Det er især boligejere i Nyborg og Assens kommuner, der kan glæde sig over prisudviklingen i 2017, og boligejere i Kerteminde Kommune kan glæde sig over, at huspriserne i Kerteminde har klaret sig stærkt siden finanskrisen. Foto: Colorbox

Boligpriser: 2017 gav mere friværdi til husejere i fire fynske kommuner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejer du et parcelhus i Nyborg eller Assens, har du fået betydeligt flere penge på friværdi-kontoen i løbet af 2017. Har du hus i Kerteminde, bor du i en kommune, hvor huspriserne har klaret sig bedst siden finanskrisen.

Det har været en god friværdi-forretning at være boligejer i Nyborg og Assens kommuner i 2017. Til gengæld har det ikke været specielt festligt på Langeland.

Det viser en analyse af udviklingen i de fynske boligpriser, som Dansk Erhverv har lavet.

I fire ud af ti fynske kommuner er husene steget i værdi - det gælder Nyborg, Assens, Nordfyns og Kerteminde med Nyborg og Assens som topscorere med henholdsvis 19 og 11 procent.

Det er ifølge Dansk Erhverv især flot for Nyborg, som for blot et år siden boksede med de laveste boligpriser siden finanskrisen, og er man f.eks. ejer af et parcelhus på 140 kvm i Nyborg, er man på friværdi-papiret blevet godt 200.000 kroner rigere i løbet af det år, vi netop er gået ud af.

Også i Nordfyns og Kerteminde kommuner er boligejere blevet mere velhavende - omend ikke i så store tal som de to andre kommuner. I Nordfyns kommune er priserne steget 3,2 procent - næsten som på landsgennemsnittet - i Kerteminde 0,5 procent.

I den modsatte ende af skalaen ligger Langeland, hvor huspriserne har taget et dyk på 14, 8 procent i de forgange 12 måneder, mens de i Odense er faldet med 4,2 procent.

Fynske huspriser
Udviklingen i huspriser på Fyn det seneste år (til og med 3. kvartal 2017)Nyborg - 19 %.

Assens - 11,2 %.

Nordfyns - 3,2 %.

Kerteminde - 0,5%.

Middelfart - - 1,1%

Svendborg - -2,3%.

Faaborg-Midtfyn - 3,3%.

Ærø - -4,1%.

Odense - -4,2%.

Langeland - - 14,8%.

Kilde: Dansk Erhverv

Stærk Kerteminde

Kigger man på, hvordan huspriserne i de fynske kommuner har klaret sig siden finanskrisen, skiller Kerteminde og Ærø sig ud, omend tallene for Ærø ifølge Danske Erhverv skal tages gelinde, fordi der ikke er gennemført ret mange hushandler.

Siden finanskrisen er huse i Kerteminde Kommune stegt med 34,7 procent - på Ærø er tallet endnu større - 59,1 procent, men som nævnt med forholdsvis få handler. På Langeland er huspriserne faldet med 52,4 procent siden finanskrisen i 00'erne, og derfor er Langeland i dag den kommune på Fyn, hvor et typisk parcelhus på 140 kvadratmeter er billigst.

Det kan fås for rundt regnet en halv million, mens et tilsvarende hus i Odense vil koste rundt regnet to millioner.

Boligpriser: 2017 gav mere friværdi til husejere i fire fynske kommuner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce