Boligpanik? Ikke på Fyn

Det fynske boligsalg lever og har det godt.
Foto: Arkivfoto: Polfoto

Boligpanik? Ikke på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynske mæglerne sælger flere boliger end i fjor

Det fynske boligmarked lever og har det ganske udmærket.

Der er mange boliger til salg, og de er også længere tid om at blive solgt, end de var for et par jubelår siden, men handlet - dét bliver der. Nogle steder mere i første kvartal i år end første kvartal 2007. Det viser en rundtur, Stiftstidende har taget til de fynske ejendomsmæglere.

Øjebliksbilledet er, at det går bedst for boliger - gerne ét-planshuse - i prisklassen 800.000 kroner til 1,3-1,4 millioner kroner. Hvis de ligger i byen, er de varme emner for unge familier.

- Det unge par, der tidligere ville have bygget for 2,2 mio., køber i dag et 70'er parcelhus til 1,4-1,5 millioner kroner og lever med, at der måske er et gammelt køkken og badeværelse, siger Karl Peter Lyhr, EDC-mægler i Bogense, hvor han i fjor solgte 72 huse og i år ligger med bedre salgstal nu end på samme tidspunkt 2007.

I Nyborg kan Danbolig melde om 21 solgte ejendomme i årets første kvartal mod 18 i samme kvartal sidste år og 13 i 2006, og i Assens sidder Line Hansen fra Nybolig og kigger på en statistik, der siger 16 solgte boliger i januar og februar.

- Vi kan mærke, at bankerne har strammet kravene til køberne, men vi har et sundt marked. Vi skal bare vænne os til, at det ikke går så hurtigt, siger hun.

I Odense har Poul Jensen, Home, samme holdning.

- Der er ikke noget at pive over. Markedet går i bølger, og nu har det har normaliseret sig. I øjeblikket tager det vel i snit fire-syv måneder at sælge et hus i Odense, men et hus til 1,8-2 millioner er en ganske fin salgsvare.

Boligpanik? Ikke på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce