Boligforening hærges af bøller

- Vi savner nærpolitiet ganske enormt. Beboerne herude har givet op. Politiet ser vi aldrig herude længere, siger varmemester Steen Jørgensen, der også sidder i bestyrelsen for Svendborg Andels Boligforening.
Foto: Brian Karmark

Boligforening hærges af bøller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I politiets fravær eksploderer hærværk i Svendborg Andels Boligforening - forbryderne griner bare.

Svendborgs største boligselskab - Svendborg Andels Boligforening - med i alt 2250 lejemål retter nu kraftig kritik mod Fyns Politi for manglende politidækning af området.

- For boligområderne Byparken og Skovparken har politireformen nærmest været katastrofal, fastslår bestyrelsesmedlem i Svendborg Andels Boligforening, varmemester Steen Jørgensen.

Han iagttager dagligt, hvordan unge fra 10-20 problemfamilier opfører sig, som de har lyst til. Og de øvrige, tusindvis af beboere har mistet modet.

- For antallet af hærværkstilfælde er nærmest eksploderet, efter at nærpolitiet blev nedlagt, siger han

Stærke familier vil væk

I en situation, hvor SAB i de socialt belastede boligkvarterer Byparken og Skovparken i forvejen konstant har 20-30 lejligheder stående tomme, begynder de mest ressourcestærke familier at søge bort.

Han og den øvrige SAB-bestyrelse har derfor netop på et møde besluttet at kontakte politidirektør Poul Løhde, Fyns Politi, for at få nærbetjent-ordningen tilbage.

Men her der er ikke umiddelbart hjælp at hente.

- Om løsningen lige skal være den gammeldags nærbetjent, som boligforeningen ønsker, er jo ikke sikkert. Man går heller ikke til lægen og fortæller ham, hvilken medicin, man vil have mod sin sygdom. Den ordinerer lægen altså. Det kan for eksempel være, den bedste løsning består i at indsætte periodisk hunde- eller civilpatrulje, siger Poul Løhde.

- Men der er i hvert fald ikke noget i politireformen, der udelukker nærbetjente, siger politidirektøren.

Boligforening hærges af bøller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce