Boligejere kan først klage over vurdering i 2016

Boligejere kan først klage over vurdering i 2016
Foto: POLFOTO/Jens Dresling

Boligejere kan først klage over vurdering i 2016

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligejerne kan først klage over ejendomsvurdering i 2016, når de nye vurderinger er klar, oplyser Holger K.

Boligejere, som er utilfredse med vurderingen af deres hus, må vente til 2016 med at klage.

Det fastslår skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i forbindelse med, at han onsdag præsenterer en ny model for vurdering af ejendomme.

Regeringen har valgt at videreføre vurderingerne fra 2011, selvom mange af dem er fejlagtige. Men først i marts 2016 er et nyt vurderingssystem på plads med nye og mere korrekte vurderinger, og først til den tid bliver der mulighed for at klage.

- Det er lang tid at vente, men vi kan ikke give adgang til at klage, før de nye vurderinger er på plads. Vi er nødt til at starte på en frisk, siger Holger K. Nielsen.

Dermed opfordrer han boligejere og virksomheder til at ruste sig med tålmodighed. Til gengæld vil hverken borgere eller virksomheder miste nogen mulighed for at kunne klage over vurderingerne, siger Holger K. Nielsen.

Konkret betyder det, at boligejerne først i marts 2016 vil kunne klage over 2013-vurderingen af ejerboliger, som reelt er en videreførsel af 2011-vurderingen.

Til den tid vil virksomheder også kunne klage over 2014-vurderingen af erhvervsejendomme, som er en uændret videreførelse af 2012-vurderingen.

Endelig vil der kunne klages over vurderingerne af nye og ændrede ejendomme.

Hvis 2015-vurderingen er lavere end 2011-vurderingen, vil det ifølge Skatteministeriet "kunne opfattes på den måde", at 2011-vurderingen var for høj.

I de tilfælde vil boligejerne automatisk få deres ejendomsbeskatning tilbage uden at skulle klage over 2011-vurderingen.

Ifølge Holger K. Nielsens udspil skal klagerne behandles hurtigt, og regeringen foreslår derfor, at klagesager om fortolkning af reglerne skal behandles af Landsskatteretten.

Klager over selve vurderingen skal til gengæld behandles af vurderingsankenævnene, som ifølge Holger K. Nielsen har et lokalkendskab, som Landsskatteretten ikke har.

Derfor er vurderingsankenævnene bedst til at afgøre klagesager om vurderingsskøn, mener han.

Skatteministeren forventer, at sagsbehandlingstiden vil kunne gøres kortere, fordi der med det nye system vil være flere at fordele sagerne til.

Boligejere kan først klage over vurdering i 2016

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce