Ifølge tal fra Boligsiden.dk er der for første gang siden finanskrisen solgt over 10.000 villaer og rækkehuse i årets første kvartal. På Fyn kan stigningen af hushandler med rette kaldes "markant" ifølge Boligsiden.dk's kommunikationsdirektør,

Hvis finanskrisen stadig kradser, så er det ikke på boligmarkedets bundlinje, det kan ses.

Her bugner det nemlig med handler, og ikke siden krisens indtog i 2008 har første kvartals antal af hushandler været så høj som i 2017. Det viser tal fra Boligsiden.dk.

Mens stigningen på landsplan er 12 procent i forhold til sidste år - og dermed 10.649 solgte huse i 2017 - er tallet endnu større på Fyn.

Boligsalg på Fyn i 2017

Stigning i hushandler i 1. kvartal af 2017 (% i forhold til 2016)Odense 20,5

Kerteminde 39,3          

Ærø 50,0                   

Svendborg 38,3

Assens 3,6

Faaborg-Midtfyn 6,4

Nordfyn 4,9

Langeland 29,4

Middelfart 4,5

Nyborg 16,7

Her har lige knap 1000 huskøbere i 2017 givet en stigning på 17 procent i forhold til sidste års første kvartal, og det er ifølge Boligsiden.dk's kommunikationsdirektør Birgit Daetz noget af en stigning.

- Det er en markant fremgang på bare et enkelt år, siger Birgit Daetz og tilføjer:

- Og den tendens ser vi også i alle dele af Jylland, hvor for eksempel Fredericia Kommune har oplevet en stigning på 45 procent i forhold til sidste år. Alt det understreger blot pointen om, at der er rigtig godt gang i boligmarkedet i alle afkroge af landet,

Købere på kompromis

Overordnet set skyldes fremgangen i hussalget ifølge Birgit Daetz, at optimismen har bredt sig til hele landet, hvor især Vest- og Sydsjælland stikker ud med en stigning på næsten 90 procent i forhold til første kvartal af 2012.

- Når priserne stiger i de store byer, begynder køberne at tænke kreativt og gå på kompromis med deres krav til beliggenhed. Derfor ser vi nu voldsomme stigninger i handelsaktiviteten på den københavnske vestegn i især kommuner som Vallensbæk og Albertslund, og i Vest- og Sydsjælland hvor især Ringsted og Faxe står for mange flere handler end tidligere, siger Daetz.

Mens hussalget i første kvartal af 2017 overgår sidste år med 12 procent, ligger det over 50 procent højere end for fem år siden.

Bolig-boomet kan dog også mærkes i forhold til ejerlejligheder og fritidsboliger.

- Der er også blevet solgt flere ejerlejligheder og markant flere fritidsboliger i de første tre måneder af 2017, siger Birgit Daetz.

  • Af: