Børn tager bilen


Børn tager bilen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De seneste år er andelen af børn, der køres til skole i bil steget knap 200 procent - og antallet af børn, der cykler til skole faldet med 30 knap procent.

Glade børn cykler. I alle tilfælde er børn, der cykler til og fra skole, generelt mere glade end de børn, der bliver kørt i bil. Men i årevis har stadig flere børn sat sig ind på bagsædet for at blive kørt i skole i bil.

Just Bech Justesen fra Sundhedsstyrelsens Center for Forebyggelse siger, at selv børn, der kun cykler en kort skolevej, er sundere og generelt mere aktive.

- På længere sigt forebygger det livsstils- og folkesygdomme som kræft, diabetes, muskel- og skeletsygdomme og fedme. Og på kort sigt får man et gladere barn, et mere socialt barn, et barn der har nemmere ved indlæring og et barn, der trives bedre, siger Just Bech Justesen.

Men de seneste 30 år er andelen af børn, der køres til og fra skole i bil steget næsten 200 procent på alle alderstrin. Og inden for de seneste 15 år er antallet af børn, der cykler til og fra skole faldet med næsten 30 procent, viser Sundhedsstyrelsens tal.

Børn tager bilen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce