Børn skal have deres egen ombudsmand


Børn skal have deres egen ombudsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske børn skal have bedre rettigheder. Konservative er klar til at se på kritik fra 11 børneorganisationer.

Det ser nu ud til, at danske børn endelig får deres egen ombudsmand.

Det siger sekretariatsleder Inger Marie Nielsen, Børnesagens Fællesråd, efter at den konservative socialordfører Vivi Kier har meddelt, at også De Konservative vil have en børneombudsmand, der kan varetage alle børns interesser.

- Vi har ikke tidligere set så konkret et udspil, der kobler Barnets Reform og børneombudsmanden sammen. Det er meget glædeligt, og det hilser vi velkomment, siger hun.

11 danske organisationer på børneområdet, herunder regeringens eget Børneråd, har netop afleveret en analyse til FN. Analysen indeholder en skarp kritik af uacceptable forhold for udsatte børn og unge i Danmark. Ifølge de 11 organisationer krænker regeringen FN's børnekonvention på adskillige punkter.

- Jeg vil meget gerne gennemgå kritikken sammen med organisationerne - punkt for punkt. Og hvis problemerne viser sig at være reelle, så vil vi gerne bidrage til at løse dem, siger Vivi Kier.

Kritikken er sendt til FN i en rapport, der bl.a. konkluderer, at 60.000 danske børn lever i fattigdom, at børn indsættes i voksenfængsler, at børn anbringes uden for hjemmet på baggrund af mangelfuld sagsbehandling, og at asylbørns rettigheder krænkes, fordi de ikke får lov at være sammen med deres forældre.

Vivi Kier undrer sig over, at organisationerne er gået til FN med deres kritik.

- Det er faktisk rigtig ærgerligt. Jeg og mine kolleger i Folketinget har holdt møder med rigtig mange af dem, og derfor ved de, at vi i øjeblikket arbejder med Barnets Reform, der netop skal sikre, at vi kan hjælpe udsatte børn bedre end i dag, siger hun.

Formanden for Børnerådet Charlotte Guldberg kan umiddelbart godt forstå kritikken, men budskaberne i rapporten er langt fra nye.

- De budskaber, som vi har afleveret til FN, har vi forsøgt at viderebringe til regeringen i årevis. Som sådan er der ikke noget nyt under solen. Men vi glæder os over, at regeringen nu vil i dialog med os, så vi kan nå frem til at få styrket barnets retssikkerhed, siger Charlotte Guldberg.

Social- og inderigsminister Karen Ellemann har fået rapporten til FN's Komité for Barnets Rettigheder i dag.

Børn skal have deres egen ombudsmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce