Børn er ofre for starthjælp


Børn er ofre for starthjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Institut for Menneskerettigheder kritiserer regeringens lave starthjælp til flygtninge, som ifølge ekspert kan betyde fedme og svækket immunforsvar hos børnene.

81 kroner om dagen til far, mor, storebror og lillesøsters mad. Starthjælpen til flygtninge og indvandrere får nu Institut for Menneskerettigheder (IMR) til at slå alarm og bede regeringen tage ansvar set i lyset af voldsomme prisstigninger på fødevarer.

- Vi må klart opfordre til, at man politisk finder en løsning, så man sikrer børnene den helt grundlæggende ernæring, beklædning og et minimum af socialt liv uden for familierne, siger chefkonsulent i IMR Anette Faye Jacobsen.

Reaktionen kommer efter en udregning foretaget af dagbladet Information. Den viser, at en familie bestående af fire personer på starthjælp har et månedligt rådighedsbeløb på godt 8500 kroner, og at det efterlader 81 kroner til det daglige madbudget, når andre udgifter er betalt.

Et så stramt madbudget har ikke mindst konsekvenser for børnene, mener professor og ernæringsekspert Kim Fleischer Michaelsen.

- Billig kost er lig med fedtholdig mad og lav variation i kosten, der forårsager fedme og nedsat immunforsvar hos børnene, siger Kim Fleischer Michaelsen.

Børn er ofre for starthjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce