Børn er farligere end mobiltelefoner


Børn er farligere end mobiltelefoner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny undersøgelse viser, at urolige børn, snak med passagerer og indstilling af radio eller musikanlæg oftere er årsag til bilulykker end snak i mobiltelefonen.

Billisters samtale med passagerer kan koste liv. Det fremgår af en undersøgelse fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og TrygFonden, som offentliggøres torsdag. Det skriver Politiken.

Rapporten er lavet, fordi forskere skønner, at hver tredje trafikulykke skyldes manglende opmærksomhed.

Undersøgelsen konkluderer, at snak med andre i køretøjet er det, der tager mest koncentration fra trafikken. Samtidig er det den farligste form for distraktion: Hver sjette af de ulykker, der skyldes bilistens mangel på koncentration, skyldes chaufførens kontakt med passagerer.

Næstfarligst er det at pille ved radioen eller musikanlægget. På tredjepladsen kommer brug af mobiltelefonen, derefter justering af bilens klimaanlæg, og på femtepladsen bilister, der spiser og drikker ved rattet.

Seniorforsker Mette Møller fra DTU Transport mener, at de nye data skal bruges i kommende kampagner:

- Det afgørende er ikke kun, hvad der distraherer os. Omstændighederne er lige så vigtige. Hvis man kører på en vej med godt føre og let trafik, kan det være i orden at spise en sandwich. Omvendt kan det være farligt at føre samtale med medpassagerer eller høre radio for fuld styrke, hvis man er midt i meget trafik.Rapporten gennemgår forskning fra hele verden og kommer blandt andet frem til, at håndtering af hunde og babyer forøger risikoen for en ulykke ni gange.

Børn er farligere end mobiltelefoner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce