En ung hotelejer i Fredericia fik torsdag en bøde på 7500 kroner og fik samtidigt konfiskeret 452.000 kroner for at have solgt vin og spiritus på hotellets restaurant uden at have fået bevilling. Manden var nemlig blot 19 år gammel, da han overtog Hotel Postgården i den gamle fæstningsby. Han udviklede stille og roligt hotellet fra udelukkende at have hotelværelser med morgenmad til gæsterne til også at rumme en restaurant og bar. Og han solgte ifølge sin egen forklaring kun vin og øl til hotellets overnattende gæster.

Men når der blev serveret vin og spiritus til gæsterne, stødte den unge hotelejer ind i et problem: for at få bevilling skal man være mindst 23 år.

Så det blev for meget for den lokale afdeling af Restaurations- og Bryggeriforbundet, der i december anmeldte hotelejeren for at servere alkohol uden tilladelse. Dermed endte sagen i retten i Fredericia, hvor hotelejeren blev dømt for at have overtrådt restaurationsloven.

Ifølge hotelejeren vil afgørelsen blive anket til landsretten, blandt andet med henvisning til, at bevillingsafdelingen var orienteret gentagne gange om, at der blev solgt vin og spiritus på hotellets restaurant. Samtidig havde ejeren adskillige gange forsøgt at få en bevilling, men det blev afvist, fordi han ikke var 23 år gammel.

Selv om retten konfiskerede et stort beløb, svarende til det omsatte beløb, så vil det ikke betyde, at han må opgive sin forretning. Retten tillod, at det beløb, som hotelejeren betalte i moms og skatter for den solgte vin og spiritus, kan modregnes i det konfiskerede beløb.

Driften af Hotel Postgården har været en pæn succes for ejeren, der for kort tid siden kunne overtage Hejse Kro ved Fredericia.

Det medførte blandt andet, at en gruppe tjenere, der havde arbejdet på stedet gennem flere år, blev sagt op - hvilket ifølge den unge hotelejer udløste anmeldelsen til politiet om, at der blev solgt vin og spiritus på Postgården uden bevilling.