Fyens.dk går på jagt efter konkrete svar på konkrete spørgsmål. I dag svarer Poul Fischer (DF) og Pernille Rosenkrantz-Theil (S).
Poul Fischer, folketingskandidat for Dansk Folkeparti, hvornår bliver det gratis at køre over Storebæltsbroen?

- Da jeg sad i Folketinget sidste gang, forsøgte vi at få bekræftet, at broen skulle være gratis, når den var betalt ud. Det ville forligspartierne (Venstre, Konservative, Socialdemokratiet red.) dog ikke være med til. Så jeg kan ikke love, at broen bliver gratis, når den er betalt ud.

Hvornår er det?
- I løbet af 15-20 år. Men i første omgang vil jeg gerne have sænket brotaksterne - måske til det halve, alt efter hvad der kan betale sig.

Pernille Rosenkrantz-Theil, folketingskandidat for Socialdemokratiet, hvornår bliver det gratis at køre over Storebæltsbroen?
- Stod det til mig blev det gratis at køre over Storebæltsbroen med det samme - men det er der vist ikke helt enighed om i partiet. Men det er helt sikkert en af de ting, jeg vil tage med mig i folketinget.

Betyder det noget, at Storebæltsbroen ikke er betalt af?
- Er den ikke betalt af? Det var jeg sikker på, at den var.

Fyens.dk henvender sig til Sund og Bælt, som forklarer at Storebæltsbroen vil være betalt af i 2030, som det ser ud nu. Den er altså ikke betalt af.

Men i 2008 blev der indgået et forlig, hvor der blandt andet blev flyttet 9 milliarder kroner fra Storebæltsbroens kasse til Transportministeriet - her blev pengene blandt andet brugt på renovering af veje - og ikke på at betale af på Storebæltsbroen. Og det var helt forkert mener Pernille Rosenkrantz-Theil.

- Jeg mener at alle pengene skal gå direkte til at betale Storebæltsbroen af. Det er vigtigt at den bliver gratis, fordi det vil give erhvervslivet et nødvendigt boost, siger hun til Fyens.dk.
  • fyens.dk