Bland dig prisen: Her får ekskriminelle et nyt liv

Søren Carlos er blandt de fem nominerede til Bland dig Prisen 2017, og hvem der får prisen afsløres lørdag den 2. september ved Det fynske Folkemøde på Fyens Stiftstidende i Odense. Arkivfoto: Roland Petersen

Bland dig prisen: Her får ekskriminelle et nyt liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endnu en nomineret til Bland dig Prisen 2017 er Søren Carlos Cabubas, som i Carlos' Kitchen hjælper kriminelle med at komme på ret kurs. Han vidste ikke, han overhovedet var kandidat til prisen og slet ikke blandt de fem nominerede.

Han var ikke klar over at være blandt fem nominerede, og faktisk anede han heller ikke, at han overhovedet var blevet indstillet som én af de 48 kandidater til Bland dig prisen 2017.

Derfor skulle han lige lægge grydeskeen fra sig, sunde sig lidt, og huske alle de tanker og intentioner, den 46-årige Søren Carlos Rasmussen fra Svendborg har omkring sit Carlos' Kitschen om at få tidligere kriminelle til at trives, tro på sig selv og få et sundt og trygt fællesskab.

- Det lyder helt fantastisk og jeg er vanvittig glad for det, er den første kommentar fra Søren Carlos Rasmussen.

Sammen med sin makker Michael Gorm Larsen åbnede han i sommeren 2015 Carlos' Kitschen i Møllergade i Svendborg, og det er langt fra første gang, deres projekt har været indstillet til en pris. For det har de været til Fællesskabsprisen 2016, Fyns Amts Avis' Den Sydfynske Initiativpris, og flere andre.

- Hvis vi kan få fastetableret projektet og gjort meget opmærksomhed på det er vi bedre stillet til fremtiden og arbejdet med de her gutter. Det er pragtfuldt, at det ikke kun er os, der kan se, det batter noget, men også at andre kan det, siger Søren Carlos Rasmussen.

Søren Carlos (t.h.), ejer af Carlos' Kitschen i Svendborg, har i øjeblikket seks tidligere kriminelle til at arbejde i sit køkken for at give dem et nyt liv og nyt fællesskab. Arkivfoto: Victoria Mørck Madsen
Søren Carlos (t.h.), ejer af Carlos' Kitschen i Svendborg, har i øjeblikket seks tidligere kriminelle til at arbejde i sit køkken for at give dem et nyt liv og nyt fællesskab. Arkivfoto: Victoria Mørck Madsen

Meget forskellig baggrund

For det, han og de andre gør i Carlos' Kitschen er, at få tidligere indsatte til at vende tilbage til en hverdag og et liv uden kriminalitet uden for murene. Og som han selv siger, så kommer de tidligere indsatte med vidt forskellig baggrund - alt undtagen voldtægt og pædofili.

- Vi går mest rundt i vores egen lille verden og læser ikke aviser eller ser fjernsyn. Vi går rundt i vores egen lille bobbel, og så er det meget rart at høre, at omverdenen er der og faktisk har øjnene åbne for, hvad vi gør, siger den både kokke- og læreruddannede Søren Carlos.

Han er hurtig til at sige, at det ikke er ham, som kan noget, men de tidligere kriminelle, som er motiverede og interesserede i at komme videre i deres liv.

- Jeg har skabt en platform, hvor de kan udvikle sig. Det er en kombination af, at der er et sted, hvor de har mulighed for det og med den tolerance og forståelse, der er behov for, når man arbejder med dem. Mange af dem vil meget gerne noget andet. Jeg kan ikke rykke dem, hvis de ikke er motiverede, siger han videre.

De fleste arbejder på helt almindelige vilkår 37 timer om ugen, og bliver lært op i køkkenet, får indflydelse på dagligdagen, menuen og deres eget arbejde. Carlos' Kitschen er netop også blevet godkendt som uddannelsessted som cater, dvs. til indkøb af råvarer, tilberedning, anretning og salg af mad.

Dække et hul

Skulle Søren Carlos gå hen at vinde ved han, at de 25.000 kroner falder på et meget tørt sted.

- Jeg er ked af at sige det, for de går nok bare ind i den daglige drift og dækker et hul. Men 25 kilo er godt nok mange penge. Er du klar over, hvor meget omsætning, man skal have for at få et overskud på 25 kilo, lyder det spørgende fra Søren Carlos.

Bland dig prisen: Her får ekskriminelle et nyt liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce