Bland dig-finalist: - Vi ville skabe et projekt til gavn for hele øen

Shores Langeland - et tocifret millionprojekt, der er trukket til Bagenkop af blandt andet de to herrer her. Ivan Nielsen til venstre og Leif Esbensen til højre.Foto: Nils Svalebøg

Bland dig-finalist: - Vi ville skabe et projekt til gavn for hele øen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den anden finalist, der nu er med i opløbet til Bland dig Prisen 2017, kommer fra Langeland.Det er initiativtagerne til projektet Shores Langeland. Målet er at omdanne det gamle færgeleje i Bagenkop til et kraftcenter for vandaktiviteter.

Ivan Nielsen bliver stolt, da han en onsdag aften inden aftensmaden hører juryens begrundelse for, hvorfor Shores Langeland nu er en af fem finalister til Bland dig Prisen 2017.Netop projektet her, hvor den gamle færgehavn i Bagenkop skal omdannes til et kraftcenter for aktiviteter i alle afskygninger til vands og langs kysten, var nemlig tænkt stort og spektakulært fra begyndelsen.

- Den her gang følte vi, at vi ramte noget, der kunne gøre en forskel for hele øen. Når projektet er foldet helt ud, kan det være med til at skabe arbejdspladser, fastholde andre der er her, og få nye iværksættere trukket til Bagenkop, siger Ivan Nielsen.

Han er en af tre initiativtagere til Shores Langeland, og han er en af dem, der er vant til at trække et læs for byen som frivillig.

Han gør også en ære ud af at tale om et "vi".

- At vi nu er finalister til prisen, det er et kæmpe skulderklap til Bagenkops befolkning og til alt det frivillige arbejde, vi laver hernede hele tiden, siger Ivan Nielsen.

Læs mere
Juryens begrundelse:

Det kræver mod, idérigdom, hårdt arbejde og en vis portion galskab at søsætte planen om at bruge et forladt færgeleje som afsæt til et sprudlende kraftcenter for aktiviteter i vandet ved Langeland. Ideen og arbejdet med at samle gode kræfter i Bagenkop om realiseringen af projektet er gennemsyret af en inspirerende virkelyst. Det viser på bedste måde effekten af, at nogen blander sig og tager medansvar for udviklingen i et lokalområde.


Jury:
Poul Kjærgaard, chefredaktør på Fyens Stiftstidende
Tine Gudrun Petersen, direktør i Spis! Odense
Tyge Mortensen, iværksætter fra Rudme.

Anne Margrethe Dalskov, sidste års vinder af prisen, Lektiecafeen i Veflinge
Du kan læse flere artikler om Shores Laneland på: www.fyens.dk/blandigprisenHer kan du også se listen med de 48 kandidater, der blev indstillet til Bland dig Prisen 2017.

Vinderen bliver kåret ved Det Fynske Folkemøde lørdag den 2. september.

Læs mere om mødet på: www.fyens.dk/folkemoede

Professionelt islæt

Folkene i Shores Langeland har denne gang fået professionel hjælp til det omfattende projekt, der rummer mere end ombygningen af færgelejet. Der er blandt andet planer om flere andre aktiviteter langs kysten og, der er planer om at flere foreningen skal flytte deres aktiviteter til havnen.

- Vi har siden 2011 flere gange samarbejdet med DGI. Det har vi også gjort med projektet denne gang. Og nu har Naturturisme taget over. Det blev prikken over i'et, at vi begyndte at lave vores udviklingsplaner sammen med nogle professionelle. Vi kan ikke styre et projekt af den størrelse samtidig med, vi passer vores almindelige arbejde. De arbejder med det 37 timer om ugen, siger Ivan Nielsen og tilføjer:

- Jeg kan anbefale det. På den måde er vi nået skridtet videre med vores ideer og planer. Vi kan godt selv lave et projekt til en million kroner, men når vi op i de tocifrede som nu, er det afgørende med professionelle hjælp. Faktisk har vi brug for hinanden. De siger nemlig også, at de ikke kan gøre den slags uden det lokale engagement.

Selv om der er flere millioner kroner involveret i Shores Langeland, vil de 25.000 kroner, der følger med Bland dig Prisen, falde på et tørt sted i Bagenkop.

- Hvis vi vinder, skal pengene gå til vores skibefest. Hvert syvende år restaurerer vi kirkeskibene. Samtidig har vores kirke 100 års jubilæum i 2020, og det vil vi gerne fejre med maner.

Bland dig-finalist: - Vi ville skabe et projekt til gavn for hele øen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce