Til store klapsalver er årets vinder af Bland dig Prisen afsløret på Det Fynske Folkemøde: Det blev de frivillige i Veflinges lektiecafé for flygtninge.

En landsbys evne til at tage mod flygtninge og få dem til at blive en del af landsbylivet fortjener påskønnelse. Det mener den jury, som på Det Fynske Folkemøde nu har kåret årets vinder af Bland dig Prisen, der er på 25.000 kroner.

Landsbyen er nordfynske Veflinge, hvor frivillige i byens lektiecafé har undervist flygtninge og står for en række aktiviteter, der har fået de nye beboere til at glide ind i hverdagslivet i landsbyen.

Det er Fyens Stiftstidende, der står bag Bland dig Prisen, og fra folkemøde-scenen begrundede chefredaktør Troels Mylenberg juryens valg af vinder:

- I en tid, hvor flygtningespørgsmålet er stærkt debatteret, og hvor samtalen mest handler om at undgå flygtningene, så tager borgerne i Veflinge selv ansvaret på sig i en forståelse af, at mennesker er ressourcer frem for byrder. Det er et eksempel til efterfølgelse og inspiration, sagde chefredaktøren, mens de glade Veflinge-borgere kunne indtage scenen og blive hyldet af publikum.

Bland dig Prisen uddeles for fjerde gang, og med 181 indstillinger til prisen har den i år slået alle rekorder.

De fire øvrige finalister, der var med i kapløbet om at blive den endelige vinder, var: Turismens Venner fra Kerteminde, Jan Valbak fra Faaborg, formand for Fyn-Als Broen Mogens K. Nielsen og foreningen Børn og Unge i Sorg på Fyn.

Ud over Troels Mylenberg består juryen af sidste års vinder af prisen Finn Slumstrup (Oprør fra Udkanten), debattør Britta Schall Holberg, igangsætter Tyge Mortensen (Rudme) og direktør i Spis! Odense Food Festival Tine Gudrun Petersen.

  • Bakkær_Birgit_(2015)_002

    Af:

    Politisk journalist samfundsredaktionen. Udover politik allround har jeg særligt fokus på de fynske kommuner, trafikpolitik og kirkeforhold og har stået bag kampagner som "Fyn under forvandling", "Velfærd-hvad vil du ofre?", den fynske kirkegang, demokratikampagnen "Fyn for folket", "Ved vejkanten" og kampagne om broafgiften på Storebælt. Baggrund: Jeg har været lokalredaktør på Fyns Amts Avis i Ringe, siden lokalredaktør Midtfyns-redaktionen Fyens Stiftstidende og siden 2010 samfundsredaktionen Fyens Stiftstidende.

Mere om emnet

Se alle
En landsby rækker hånden ud

En landsby rækker hånden ud

JURY VEFLINGE

Hvis I nu vinder...