Bispevalget i København skal gå om


Bispevalget i København skal gå om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejledningen om, hvordan man udfylder stemmesedlen til bispevalget, var forkert, så nu skal valget gå om i Københavns Stift.

Valgbestyrelsen for Københavns Stift tager nu konsekvensen af en forkert formulering i vejledningen til, hvordan man udfylder stemmesedlen til bispevalget.

Valget aflyses, og det hele skal gå om. De stemmeberettigede får tilsendt nye stemmesedler sammen med en korrekt vejledning til, hvordan den udfyldes. Det siger formanden for valgbestyrelsen i Københavns Stift, Arthur T. Mønsted, til TV2/Lorry.

I den oprindelige vejledning til de stemmeberettigede optrådte ordet "gyldig", hvor der i stedet skulle have stået "ugyldig". Det betød, at der i vejledningen optrådte følgende fejlagtige sætning: "Stemmesedler, hvor der er anført andet end ét kryds, er gyldige"

- Vi har besluttet, at der under ingen omstændigheder må herske tvivl om valgresultatet. Derfor har vi taget denne beslutning, siger Arthur Mønsted. Samtidigt slår han fast, at valgbestyrelsen for Københavns Stift vil indstille til Kirkeministeriet, at valgbestyrelsen for Københavns Stift får et helt nyt sekretariat.

Så sent som i sidste uge løb bispevalget også ind i store problemer. Dengang manglede dele af valgmaterialet kontrolnumre. Valget måtte rykkes, og nye stemmesedler trykkes. Og nu skal det altså ske igen.

Bispevalget i København skal gå om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce