Tillidsmand i Bios Jonas Jordt har flere eksempler på, at Bios-ansatte er blevet udspioneret på deres arbejdsplads.

"Der er folk, der decideret holder øje med, hvad vi laver, der tages billeder ind ad vinduerne på stationerne for derefter at blive offentliggjort på Facebook."

Sådan skriver Jonas Jordt, tillidsmand på Bios' station i Vejen samt ferieafløser som fællestillidsrepræsentant, i en pressemeddelelse på vegne af tillidsværket.

Over for Fyens.dk uddyber han påstanden med, at medarbejderne, siden Bios overtog ambulancedriften i det meste af Region Syddanmark, er blevet lagt for had af Bios-kritikere - især på de sociale medier.

- Nogle vil bare af med Bios, og midlet helliger målet, siger han.

Fotograferet gennem vinduet

Ifølge tillidsmanden har der været mindst ét tilfælde i Brørup, hvor der er blevet taget billeder ind gennem vinduet på ambulancestationen for at kunne dokumentere, om der holdt en ambulance eller ej. Billedet blev blev lagt på Facebook, men senere fjernet igen.

- Det er da skide ærgerligt, at det skal komme så vidt, siger han.

Han har også flere eksempler på, at der er ukendte mennesker, der har holdt uden for stationer både på Fyn og i Jylland for at holde øje med, hvor mange ambulancer, der er kørt fra de pågældende stationer.

- Det er noget, man lægger mærke til, når man går rundt på en station i 24 timer, og det er ubehageligt ikke bare at kunne passe sit arbejde i ro og fred uden at skulle kigge sig over skulderen, siger Jonas Jordt.

  • Byline billeder

    Af:

    Jeg er journalist og nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Med udgangspunkt i samfundsdelen af aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktionen i Odense skriver jeg primært om forhold i Region Syddanmark - herunder sygehusvæsenet og akutområdet. Tidligere har jeg arbejdet som erhvervsjournalist på avisen og har desuden en fortid på Jydske Vestkysten samt artikelbureauet Storyhouse. Privat bor jeg i Odense og har to børn.

Mere om emnet

Se alle
17
Bios-tillidsmand: - Det viser, at de sætter pris på vores arbejde

Bios-tillidsmand: - Det viser, at de sætter pris på vores arbejde

11
Regionsrådsmedlem: Overvej friske kræfter på direktørposten i Bios

Regionsrådsmedlem: Overvej friske kræfter på direktørposten i Bios

63
3F om Bios: - Det er snart mere pinligt end "Klovn"

3F om Bios: - Det er snart mere pinligt end "Klovn"