Jonas Jordt, der er fungerende fællestillidsrespræsentant for redderne i Bios, roser ledelsens nye bonusordning, men erkender, at ikke alle ansatte er tilfredse.

Bios' nye tiltag med startbonus og andel i fremtidens virksomhedsoverskud bliver positivt modtage i ambulancetjenestens tillidsværk.

Jonas Jordt, tillidsmand på Bios' station i Vejen samt ferieløser som fællestillidsrepræsentant, mener, det er et fint tiltag for de nuværende ansatte, som også kan lokke nye til.

Han har intet imod, at nye behandlere og paramedicinere får en startbonus på 50.000 kroner, hvis de bliver i virksomheden mindst 12 måneder og er villige til at arbejde på flere stationer et bestemt dækningsområde.

- Som udgangspunkt har jeg ingen problemer med, at de får en bonus, vi andre ikke får. Vi får til gengæld del i virksomhedens overskud på et senere tidspunkt, forklarer han.

Nogle er utilfredse

Men tillidsmanden erkender, at han ingen garanti har for, at der faktisk er et overskud at tage af.

- Jeg hæfter mig ved muligheden. Ikke om jeg får en pose penge i hånden nu, siger han, men oplyser, at ikke alle ansatte deler den holdning.

- Der er også nogen, der ikke er tilfredse, men den generelle holdning er, at det er okay. Det er jo virksomheden, der beslutter, hvordan den vil drive det her, mener han og påpeger, at han og de andre tillidsfolk har fået lov til at komme med indspark og synspunkter.

Han har ikke tal på, hvor mange der er utilfredse.

- Men sådan vil det altid være. Man kan altid finde noget negativt.

Opfordrer til undskyld

Jonas Jordt opfordrer samtidig reddernes fagforening 3F for at undskylde, at man har "hånet" de nye initiativer. En handling, som han og de andre tillidsfolk finder højst upassende.

3F har også rådet redderne til at sikre sig, at de ikke kommer til at hæfte for et eventuelt underskud, hvis de siger ja til et eventuelt overskud. Det er ikke noget, Jonas Jordt frygter, uden at han har undersøgt det.

- Det går jeg ikke ud fra, men jeg er ikke inde i juraen, siger han.

  • Byline billeder

    Af:

    Jeg er journalist og nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Med udgangspunkt i samfundsdelen af aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktionen i Odense skriver jeg primært om forhold i Region Syddanmark - herunder sygehusvæsenet og akutområdet. Tidligere har jeg arbejdet som erhvervsjournalist på avisen og har desuden en fortid på Jydske Vestkysten samt artikelbureauet Storyhouse. Privat bor jeg i Odense og har to børn.

Mere om emnet

Se alle
68
Bios-tillidsmand: - Vi bliver udspioneret

Bios-tillidsmand: - Vi bliver udspioneret

11
Regionsrådsmedlem: Overvej friske kræfter på direktørposten i Bios

Regionsrådsmedlem: Overvej friske kræfter på direktørposten i Bios

63
3F om Bios: - Det er snart mere pinligt end "Klovn"

3F om Bios: - Det er snart mere pinligt end "Klovn"