Efter ugers tavshed forholder Bios-direktør Morten Hansen sig nu til mandskabssituationen og huller i vagtplanen. Op til weekenden mangler der fortsat at blive besat omkring 25 vagter.

Bios-direktør bekræfter nu, at ambulancetjenesten ikke kan levere de tilstrækkelige beredskaber, der kræves i kontrakten med Region Syddanmark, og at der er huller i selskabets vagtplan, som konstant skal lukkes.

Men direktøren mener ikke, at det har nogen konsekvenser for borgerne i regionen.

- Det er rigtigt, at det har været vanskeligt at levere alle de beredskaber, vi skal, men vi kører med de samme responstider, som borgerne har været vant til, så borgerne oplever ingen forskel på serviceniveauet før og nu, siger han.

Ubesatte vagter

Fredag kunne Fyens Stiftstidende fortælle, at Bios mangler at besætte 51 vagter alene på Fyn og i Sydvestjylland den kommende weekend.

LÆS MERE Bios har store huller i weekendens vagtplan

Ifølge Morten Hansen er omkring halvdelen af de vagter nu dækket, og han mener ikke, at der er noget usædvanligt over mængden af ubesatte vagter.

Direktøren erkender også, at der har været brud på arbejdsmiljøloven, hvilket han beklager, men mener er svært at undgå i en opstartsfase.

Det har eksempelvis betydet, at nogle redderre har kørt flere døgnvagter efter hinanden. Men han forsikrer, at det ikke er noget, ledelsen har bedt redderne om.

Se tv-interview med Morten Hansen senere fredag her på Fyens.dk.

Status på ambulancedriften efter 14 dage

Klik på dokumentet og læs hele regionens status efter Bios' første 14 dage.

  • Byline billeder

    Af:

    Jeg er journalist og nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Med udgangspunkt i samfundsdelen af aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktionen i Odense skriver jeg primært om forhold i Region Syddanmark - herunder sygehusvæsenet og akutområdet. Tidligere har jeg arbejdet som erhvervsjournalist på avisen og har desuden en fortid på Jydske Vestkysten samt artikelbureauet Storyhouse. Privat bor jeg i Odense og har to børn.

Mere om emnet

Se alle
4
Bios-reddere tvinges på arbejde i julen

Bios-reddere tvinges på arbejde i julen

Forsinkede ambulancer: - Borgerne mærker det ikke

Forsinkede ambulancer: - Borgerne mærker det ikke

Fynske ambulancer kommer stadig for sent

Fynske ambulancer kommer stadig for sent