Bios: 51 huller i weekendplan


Bios: 51 huller i weekendplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Massive huller i ambulanceselskabs vagtplan for den kommende weekend

Bios leverer dagligt op mod syv færre ambulancer, end selskabet er kontraktligt forpligtet til

Selskabet Bios, der overtog ambulancekørslen i det meste af Syddanmark den 1. september, har stadig store huller i vagtplanen.

Fyens Stiftstidende og Jydske Vestkysten er i besiddelse af en e-mail sendt fra Bios' vagtplanlæggere til redderne i Sydvestjylland onsdag eftermiddag, der afslører i alt 51 ubesatte vagter i den kommende weekend.

"Vi håber, at I endnu engang vil være behjælpelige og ringe til os, hvis I har mulighed for at hjælpe" og "vi tager mod alle henvendelser med kyshånd" står der blandt andet i e-mailen.

De ledige vagter er alene i Sydvestjylland og på Fyn, hvilket kun er to af Bios' tre delområder, som også tæller Sønderjylland.

I dag fredag mangler Bios at få besat fem vagter i Assens, Odense og Rudkø- bing.

Lørdag er der yderlige seks huller i den fynske vagtplan, mens Bios søndag efterlyser reddere til at besætte 13 fynske vagter.

Aviserne har forsøgt at få en kommentar fra Morten Hansen, administrerende direktør i Bios, men han er ikke vendt tilbage på vores opkald.

For få ambulancer

Ifølge Per Busk, sundhedsdirektør i Region Syddanmark, der har det politiske ansvar for ambulancedriften i området, er situationen ikke enestående.

- Der har hele tiden været huller i vagtplanen, som Bios skal udfylde med kort varsel. Vi følger situationen tæt, siger Per Busk.

Ifølge kontrakten med Region Syddanmark skal Bios levere 51 ambulancer, men siden driftsstart den 1. september har selskabet dagligt leveret seks-syv færre end aftalt i kontrakten.

Situationen, som alene skyldes mangel på reddere, har regionen og Bios forsøgt at løse ved at købe ekstra beredskaber (ambulancer) hos Responce, der varetager kørslen i Trekantområdet, og ved at bruge tre Bios-ambulancer til almindelig sygetransport for at skåne de øvrige ambulancer.

I tre tilfælde efter den 1. september - de to lørdage og tirsdag i denne uge - har hullerne i vagtplanerne imidlertid været så store, at Bios har manglet mandskab til op mod 10 ambulancer.

Lever ikke op til kontrakt

Per Busk erkender derfor, at Bios siden driftsstart ikke har kunnet leve op til selskabets kontraktlige forpligtelser.

Alligevel understreger sundhedsdirektøren, at syddanskerne kan forvente det samme serviceniveau som før.

- Responstiderne henover de sidste 14 dage svarer til responstiderne i de sidste tre måneder op til skiftet fra Falck til Bios, siger Per Busk.

Formand for regionens Præhospitaludvalget, Thyge Nielsen (V) erkender, at Bios er ekstremt presset.

- Det er mange huller, men jeg går ud fra, at Bios får styr på situationen. Jeg har tiltro til, at de får fat i de folk, der skal bruge, men jeg medgiver, at det ikke er særligt tryghedsskabende.

SF: Uholdbart

SF's regionsrådsmedlem Ida Damborg er langt fra tilfreds.

- Det er uholdbart, uprofessionelt og chokerende. Det går ud over redderne og deres familier, når redderne skal tage så mange ekstravagter. Jeg er ikke i tvivl om, at den reelle mangel er langt større end de 51, da vi ikke kender tallene for det sidste del- område i regionen, siger hun.

Bios: 51 huller i weekendplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce