Medicinpriserne stiger mindre, end Region Syddanmark havde forudset. Besparelsens størrelse svarer cirka til, hvad regionen kan hente ved at lukke Nyborg eller Middelfart Sygehus.

Forretningsudvalget i Region Syddanmark er i dag blevet orienteret om, at medicinudgifterne ikke bliver så høje, som de havde forventet.

I efteråret 2015 regnede politikerne med, at medicinpriserne ville stige med 13-14 procent. Nu nedjusteres prisstigningen til 6-7 procent, hvilket gør, at der kun skal findes 167 millioner i besparelserne, der blandt andet omfatter sygehuslukninger. Tidligere var der kalkuleret med, at der skulle spares for 187 millioner.

- Nu er det 167 millioner, vi går efter. Vi justerer sparekataloget ud fra at vi nu allerede har fundet de første 20 millioner, siger Poul Erik-Svendsen (A), næstformand i Region Syddanmark.

Beløbets størrelse svarer cirka til, hvad regionen kan hente ved at lukke enten Nyborg eller Middelfart Sygehus. Det bekræfter Poul Erik-Svendsen.

- Men vi ved ikke endnu, om de ekstra midler skal bruges på at fjerne en stor besparelse (som eksempelvis Nyborg eller Middelfart Sygehus, red.), eller om de skal bruges på at pille en række mindre forslag ud af sparekataloget, siger næstformanden.

Region Syddanmark har desuden besluttet at forlænge høringsfristen med to uger. Den nye høringsfrist er således mandag den 14. marts klokken 12.

  • Fyens Stiftstidende