Bilist taget med 196 km/t


Bilist taget med 196 km/t

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De nyeste fartmålinger viser, at bilister i dag kører hurtigere end for et år siden. Torsdag fangede politiet en mand, der kørte med 196 km/t på Middelfartvej.

196 kilometer i timen. Så hurtigt kørte en 22-årig mandlig bilist, der blev fanget i en fartkontrol, som politiet torsdag aften gennemførte på Middelfartvej vest for Odense.

Hastighedbegrænsningen er her 70 km/t.

Kort efter blev en anden trafikant taget med 153 kilometer i timen på samme strækning, mens man måtte opgive at standse en motorcyklist i ekstrem høj fart.

De voldsomme hastigheder blev afsløret på en vejstrækning, hvor der inden for de senere år er sket flere dødsulykker.

- Det er hamrende farligt at køre 196 kilometer i timen, for med dén hastighed kan ingen nå at reagere. Det er dybt, dybt uforsvarligt, siger lederen af færdselspolitiet på Fyn, Peder Pedersen.

Helt uacceptabelt

Politiet er rystet over, at bilisterne er begyndt at træde ekstra hårdt på speederen.

I dag er gennemsnitshastigheden på de fynske veje nemlig højere end for et år siden.

- Det er helt uacceptabelt, at borgerne reagerer på den måde, og moralen er totalt skredet, siger Peder Pedersen.

For ham er det en gyser at læse statistikken over hastighed dette forår. I byerne, på hovedvejene og på motorvejene er farten øget i forhold til samme periode i 2007.

- Det gør os bekymrede, for enhver ved, at høj fart slår ihjel - ikke kun trafikanterne selv, men også andre, som færdes ved vejen, siger Peder Pedersen.

Det er en tendens, man også genkender hos Rådet for Større Færdselssikkerhed.

- Det er fuldstændigt det samme billede, vi også ser, bekræfter dokumentationschef Jesper Sølund.

Ifølge ham faldt hastigheden markant, da klip-i kørekortet-ordningen blev indført i 2005. Men allerede året efter var effekten væk, og efter politikredsreformen med færre fartkontroller er hastigheden gået op.

- Folk begynder stille og roligt at øge trykket på speederen, og selv små ændringer i hastigheden har en betydelig effekt på antallet af ulykker og trafikdræbte, siger Jesper Sølund.

Mere kontrol

Ifølge ham er måden at få farten ned på flere fartkontroller fra politiets side.

- Politiet kan lægge et ordentligt tryk på bilisterne, og det har i høj grad en positiv effekt, siger Jesper Sølund.

Netop Middelfartvej er en af de farligste indfaldsveje til Odense, hvor der i efteråret 2004 skete flere dødsulykker med få ugers mellemrum.

Trafikdrabene fik en stribe borgere langs hovedvejen med Karina Baumbach i spidsen til at reagere. Hastigheden er siden sat ned til 70 kilometer i timen på hele strækningen fra motorvejen til Bolbro.

Alligevel drøner trafikanterne nu igen af sted med høj fart, vurderer hun.

- Hvis jeg kører på hovedvejen ind til Odense bliver jeg hele tiden overhalet. Selv lastbilerne overholder ikke hastigheden, siger Karina Baumbach.

Bilist taget med 196 km/t

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce