Odense Bibliotekerne har fået penge af Kulturstyrelsen til at udvikle nyt system til anmeldelse af apps til børn

Det skal være lettere for forældre hurtigt at vurdere om kvaliteten af en app til børn i alderen 0 til 6 år er i top, når de leder efter underholdning til børnene på biblioteket.

Derfor går Odense Bibliotekerne nu i gang med at udvikle et system med nøje udvalgte kriterier, som fremover kan bruges af alle biblioteker landet over, når de vil anmelde en app til børn.

Bibliotekerne i Odense oplever allerede nu, at forældrene opsøger viden om, hvilke apps, der er gode for deres børn. Derfor er det aktuelt at udvikle nogle kriterier, bibliotekerne kan vurdere de mange nye apps efter.

- Det er brug for, at vi fra ikke kommerciel side går ind og anbefaler apps. Der er allerede nu sites, der sammenligner og anbefaler apps, men det kan være svært at gennemskue, hvor meget kommercielt der ligger bag deres anbefalinger, siger Heidi Drasbek Martinussen.

Flere ting at måle på

De kriterier, der kunne være blandt dem, de vælger at måle på, kunne for eksempel være, om det er en app, der kredser om læring eller leg. Og det kunne være et kriterium, der handler om det sprog, der er brugt i en app.

- Nu skal vi finde sammen med vores samarbejdspartnere i projektet i marts. Det er blandt andet Glostrup Bibliotek. Og så er det meningen, at vi skal være klar med noget i februar 2017, fortæller Heidi Drasbek Martinussen.

Penge fra Kulturstyrelsen

Projektet skal munde ud i, at de også udgiver en folder med app-anbefalinger, der bliver valgt ud på baggrund af de kriterier de finder frem til er relevante for at måle kvaliteten af en app.

Odense Bibliotekerne har søgt Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre hos Slots- og Kulturstyrelsen, for at kunne sætte projektet i søen. De har fået 390.000 kroner til projektet.

  • Jørgensen_Kristina_Lund_(2015)_15

    Af:

    Jeg har siden 2012 været uddannelsespolitisk journalist på Samfundsredaktionen med ansvar for at dække for uddannelse og dannelse af vores børn. Fra vuggestue til de højere læreranstalter. Jeg har været på Fyens Stiftstidende siden 2005 og har tidligere skrevet for weekendredaktionen, erhverv, web, og tillæg. Jeg bor i Odense og har tre børn.