Bevogtning gik ud over fynske voldssager: Fyns Politi måtte undvære over 70 årsværk i 2016 og 2017

Politidirektør i Fyns Politi Kit Claudi Grøn-Iversen roste ved nytårsparolen samarbejdsånden hos medarbejderne, der har måttet knokle på grund af de mange kolleger, som hjalp med bevogtning af grænsen og i København. Foto: Lars Krejberg

Bevogtning gik ud over fynske voldssager: Fyns Politi måtte undvære over 70 årsværk i 2016 og 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De ekstra bevogtningsopgaver i Sønderjylland ved grænsen og i København har trukket hårdt på Fyns Politi, der de seneste år har måttet afgive, hvad der svarer til over 70 årsværk fra politikredsen.

Fyns Politi har været hårdt ramt af bevogtningsopgaverne ved grænsen i Sønderjylland og ved forskellige potentielle terrormål i København de seneste år. I 2016 måtte politikredsen undvære, hvad der svarede til godt 70 årsværk, og også i det forgangne år var der bud efter de betjentene fra Fyn, hvor der i 2017 har manglet 75 årsværk i kredsen.

Det fortalte politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen i sin tale ved Fyns Politis nytårsparole på politigården i Odense.

- Fyns Politis medarbejdere har trukket et stort læs i den forbindelse. Det har kunnet mærkes både på de huller, kollegerne efterlod i kredsen, når de var ude at løse opgaver hos kollegerne i andre kredse, og når de var på velfortjent afspadsering i forlængelse af afgivelserne.

- Men også familierne blev ramt , når mor og far pludselig måtte rejse væk i en periode - ofte med urimelig kort varsel, pointerede politidirektøren.

Voldssager hobede sig op

I sommeren og efteråret besluttede regeringen at sætte hjemmeværnet og forsvaret ind for at aflaste de mange politibetjentene, der tog sig af bevogtningsopgaverne. 250 årsværk i politiet blev ifølge Justitsministeriet frigjort med hjælpen, der blandt andet betød, at 160 soldater fik et to ugers-kursus for at kunne træde til.

Og i november gav Rigspolitiet politikredsene mulighed for, at betjentene kunne få udbetalt den store mængde overarbejde, der ved udgangen af september blev opgjort til i omegnen af 525.000 afspadseringstimer på landsplan. Et kærkomment tiltag i mangel af bedre for Fyns Politi.

- Når vi ikke kan nå at afspadsere, er udbetaling trods alt et plaster på såret. I længden holder det ikke, for vi slider hårdt på vores kolleger. Men med udsigten til ikke at kunne afspadsere puklen, er jeg glad for, at så mange på Fyn sagde ja til at sælge timer, da Rigspolitiet fandt en særbevilling, sagde politidirektøren ved nytårsparolen.

De hjemvendte betjente har medført en kæmpe forandring ifølge Kit Claudi Grøn-Iversen, der havde følgende ord om konsekvensen af de manglende årsværk.

- Afgivelserne har betydet, at mange sager ikke blev behandlet så hurtigt, som vi ellers gerne ville. Ikke alle dage var det muligt at nå langt ned i bunkerne. Det betød længere sagsbehandlingstider, og især voldssagerne hobede sig op, lød det fra politidirektøren, der tilføjede, at der blev sat ind med en særlig indsats på tværs af organisationen i de sidste måneder af 2017 for at indhente det forsømte.

Politidirektøren oplyste, at der nu kun er afgivet to politikommissærer til København, foreløbigt frem til april.

Fyns Politi har ifølge Rigspolitiet omkring 770 medarbejdere i alt regnet i årsværk. Heraf er godt 600 af medarbejderne polititjenestemænd.

Bevogtning gik ud over fynske voldssager: Fyns Politi måtte undvære over 70 årsværk i 2016 og 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce