Bevæget vagtskifte efter rokade


Bevæget vagtskifte efter rokade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oprejste pander, røde øjne og klumper i halsen. Så forskellige var reaktionerne, da mandagens ministerrokade kom til udtryk i praksis i fem ministerier. Her overdrog fem afgående ministre embedet, medarbejderne og ansvaret til deres efterfølgere ledsaget af et glas og lidt mundgodt.

I Miljøministeriet lagde Hans Chr. Schmidt (V) for. Han kunne fortælle sin efterfølger Connie Hedegaard (K), at det hårdeste for ham har været at sige farvel til folk.

I Skatteministeriet bekendtgjorde Kristian Jensen (V), at hans vigtigste opgave er at fastholde skattestoppet og få sat skatten ned på arbejdsindkomst. Og så håber han at gøre sit ministerium respekteret og måske endda populært.

I Fødevareministeriet var det Hans Chr. Schmidt, der sagde goddag, og Mariann Fischer Boel (V), der sagde farvel for at blive EU-kommissær. Hun var synligt rørt.

Et par klumper i halsen måtte synkes, og øjnene var røde, da Henriette Kjær (K) afleverede Socialministeriet til Eva Kjer Hansen (V).

Hun fik ud over en ministerpost også overdraget en kurv med vin og godter. Den nye minister kvitterede med at give den afgående to biografbilletter til filmen "Supersize me", hvor instruktøren udelukkende spiser burgere i en måned.

I Udenrigsministeriet var der ingen tårer, for Per Stig Møller (K) og Bertel Haarder (V) sidder stadig på deres ministertaburetter. Men reception var der, fordi Bertel Haarder overtager udviklingsbistanden. Og han forsikrede, at han ikke vil misbruge sin kombinationsstilling.

Bevæget vagtskifte efter rokade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce