Bevægelse: Hvor meget bestemmer EU?


Bevægelse: Hvor meget bestemmer EU?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Tyskland kan 84 procent af lovgivningen spores til EU, lyder det fra Folkebevægelsen mod EU. Bevægelsen vil have tal for dansk lovning.

Nu skal danskerne have klar besked om, hvor meget EU bestemmer. De danske partier aner ikke, hvor meget lovgivning der kommer fra Bruxelles og Strasbourg, og derfor er der brug for en ordentlig undersøgelse. Sådan lyder beskeden fra Folkebevægelsen mod EU, der lørdag og søndag holder landsmøde i Gladsaxe.

Søren Søndergaard, der sidder i EU-Parlamentet for bevægelsen, peger på, at en tysk undersøgelse viser, at 84 procent af loven direkte eller indirekte kommer fra EU.

- Derfor er det da relevant at se på, hvordan det ser ud i Danmark. Vi skal have et sagligt grundlag at diskutere ud fra, siger Søren Søndergaard til Ritzau.

Weekendens landsmøde markerer også starten på bevægelsens valgkamp frem mod Europa-Parlamentsvalget søndag den 7. juni. Men en grundig undersøgelse af, hvor meget dansk lovgivning der kommer fra EU, er holdbar i lang tid, vurderer Søren Søndergaard, der er Folkebevægelsens spidskandidat ved det kommende valg.

- Der er flere partier, som vil af med et eller flere af de fire danske forbehold. I den forbindelse vil det da være relevant at se på, hvor meget EU bestemmer. Vi synes, at EU allerede bestemmer for meget, lyder det fra Søndergaard.

Han vil ikke sætte procenter på, hvor meget EU må bestemme.

- Men grænserne er for længst overskredet. Vi har ved flere lejligheder set, at politikerne ikke aner, hvor meget vi skal rette ind efter fælles europæiske standarder, siger han og henviser til Metock-dommen, hvor EU's domstol stillede spørgsmålstegn ved den danske udlændingelov.

Bevægelse: Hvor meget bestemmer EU?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce