Betjente købte hash 300 gange


Betjente købte hash 300 gange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betjente fra såvel Danmark som Sverige og Norge købte hash og joints under dække i Pusher Street. Det skete i 300 tilfælde under den store Christiania-aktion for at virke troværdige over for pusherne og dermed kunne sikre beviser. Det bekræfter politiadvokat Carsten Egeberg fra anklagemyndigheden for narkosager i Københavns Politi.

- Vi fik en kendelse i byretten, der gav os lov til, at polititjenestemænd - herunder svenske og norske - kunne opkøbe hash med henblik på at sikre beviser, siger Carsten Egeberg.

Politiet fik grønt lys af Københavns Byret den 5. november sidste år, og siden foretog civilklædte betjente i alt 300 mindre køb fordelt på de forskellige hashboder i Pusher Street. Der blev købt nogle få gram under hver handel

Københavns Politi arbejdede altså meget koncentreret på at indsamle beviser mod hashsælgerne, inden politiet rykkede ind og ryddede Pusher Street i marts. Carsten Egeberg oplyser, at politiet valgte at købe hash under dække for at virke troværdige som almindelige købere over for hashsælgerne.

- De var jo så paranoide med vagtkorps og så videre, at det var meget vanskeligt for os at observere derude. Det nødvendiggjorde simpelthen, at nogle betjente måtte opkøbe hash i mindre mængder for at ligne de andre kunder, siger Carsten Egeberg.

Politiet indledte endvidere et samarbejde med norsk og svensk politi, der sendte civilklædte betjente til Christiania for at hjælpe med overvågningen. Også disse betjente købte hash for at virke troværdige.

- Der kommer kunder til Christiania fra både Norge og Sverige, så det var helt naturligt at lade betjente derfra hjælpe os. Men det skete selvfølgelig under nøje danske instruktioner, forsikrer Carsten Egeberg.

Politiadvokaten oplyser, at Københavns Byret har givet en generel tilladelse til politiet, som dog var begrænset geografisk til boderne på Pusher Street og begrænsede politiet til kun at handle små mængder af hash per gang.

- Vi måtte ikke fremprovokere en større forbrydelse med købene, siger Carsten Egeberg.

Betjente købte hash 300 gange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce