Betjente har fået nok: Vi svigter kystbyerne

Kritik skal klares internt, mener politiledelsen, men betjentene føler, at de ikke når nogen vegne med det. Nu træder en samlet gruppe fra Nyborg, Assens og Middelfart for første gang offentligt frem med deres bekymring over politiarbejdet i kystbyerne.
Foto: Sonnich Jensen

Betjente har fået nok: Vi svigter kystbyerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En samlet gruppe betjente står nu frem: Patrulje-dækningen i Assens, Nyborg og Middelfart bliver markant dårligere, siger de.

Utilfredsheden med den nye politireform blandt betjentene i Fyns Politi har længe ulmet - men mest internt i korpset.

Men nu har de fået nok.

Med planerne om at flytte en stor del af beredskabet fra Assens, Nyborg og Middelfart til stationen i Odense, står en gruppe på 15 betjente nu offentligt frem med deres dybe bekymring over betjeningen af kystbyerne.

Gruppen udgør stort set halvdelen af de betjente, der skal flyttes på Fyn - og de repræsenterer holdningen hos endnu flere, siger de.

- Vi er nødt til at fortælle, hvad den her beslutning gør ved politi-dækningen i kystbyerne. For den vil blive dårligere end i dag. Vi vil miste lokalkendskabet, og der vil være masser af sager, der aldrig når at blive behandlet. Vi er oprigtigt bekymrede for borgerne i kystbyerne, forklarer Lars Rasmussen fra Fyns Politi i Middelfart.

Ringer på mobilen

Samtlige betjente er med i det beredskab, der pr. 1. september rykkes til Odense - det vil sige, at patruljebetjentene fra kystbyerne fast skal møde på stationen i Odense og køre ud derfra.

Og selv om ingen af dem lægger skjul på, at de personligt er trætte af at skifte arbejdssted, så handler det først og fremmest om borgernes tryghed.

- Vi er begyndt at få opkald på vores mobiltelefoner fra folk, der ikke kan komme igennem hos vagtcentralen i Odense. Det var aldrig nødvendigt før. Da ringede man bare til stationen, siger Max Brockstedt, også fra Fyns Politi i Middelfart.

- Der er simpelthen et markant tættere filter i dag end tidligere. Vi får jo stort set aldrig opgaver, når vi sidder i patruljevognene. Det er som om, der ikke sker noget i kystbyerne overhovedet. Vi tror, det handler om, at overliggeren er hævet. Der er en masse henvendelser, som simpelthen aldrig når ud til os, mener Jan Kogsbøll fra Fyns Politi i Assens.

- Men bør en betjent ikke kunne handle lige så professionelt, hvad enten han sendes til et indbrud i Assens eller Middelfart?

- Jo, bestemt, mener betjentene.

- Men det bliver netop kun den enkelte sag, vi behandler. Vi kan ikke tage det samme ejerskab, som tidligere. Hvis vi arresterer Børge for et bræk i Nyborg, så bliver det dén sag og intet andet. Havde det været en Nyborg-betjent, havde han måske vidst, hvor Børge normalt sælger sine tyvekoster. Den slags drukner fuldstændig nu, siger betjentene.

Sig det dog klart

De beder ledelsen af Fyns Politi om at sige højt, at man ikke er i stand til at løse opgaverne lige så godt som tidligere med de midler, der er til rådighed.

- Så borgerne ved, hvad de kan regne med. Og så politikerne ved, at skal vi løse det her, så kræver det noget andet, siger de 15 betjente med samme stemme.

Vigtigste først

Men det agter ledelsen i Odense ikke.

- Prioriteringerne er med reformen blevet mere kvalificerede, så vi hele tiden kører til det vigtigste. Og hvis det ligger i Odense, skal det så ikke betjenes, spørger politidirektør Poul Løhde, Fyns Politi.

Han mener, at betjentene underløber deres egen tillidsmand med den offentlige kritik og opfordrer dem til at "passe på".

- Sådan en kritik skal klares internt. Hvad hvis 100 betjente fra Odense pludselig siger, at de er dygtigere end kollegerne i kystbyerne? Vi skal ikke kommunikere gennem pressen, mener Løhde.

Betjente har fået nok: Vi svigter kystbyerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce