Betjente frygter nyt beredskab

Foto: Jens Panduro/POLFOTO/Arkiv

Betjente frygter nyt beredskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiledelsen har til stor utilfredshed besluttet at flytte betjente til Odense fra kystbyerne.

Godt tyve politibetjente bliver fra 1. september flyttet fra lokalstationerne i Middelfart, Assens og Nyborg til Odense i forbindelse med en ny sammenlægning af vagtholdene.

Det har den øverste ledelse i Fyns Politi netop besluttet på et møde med betjentenes tillidsmænd.

Formålet er at forbedre patruljeplanlægningen, men flere betjente er utilfredse med sammenlægningen.

En af de berørte betjente siger:

- Jeg tror, der vil være tynd politidækning i kystområderne efter klokken 18, siger politibetjenten, som ønsker at være anonym.

Patruljerer uændret

Men det vil politidirektør Poul Løhde ikke høre tale om.

- Det er direkte forkert, at det vil gå ud over borgerne. Patruljerne kører, som de altid har gjort. Ændringen sker kun på d et administrative plan, så systemet bliver mere effektivt. Vi vil stadig have patruljer på hele Fyn, understreger politidirektøren.

Sammenlægningen betyder, at de godt 20 betjente skal møde på politigården i Odense i stedet for på de lokale stationer. Herfra vil der være en central styring af patruljerne. Det vil sige, at betjentene i mindre grad vil høre til lokalt og i stedet køre på hele Fyn.

Utilfredse betjente

Det nye tiltag rammer betjentenes hverdag hårdt.

- Der er flere betjente, der har givet udtryk for, at de ikke har råd til at flytte arbejdsplads, fordi flere af dem skal have en bil mere i familien, fortæller den anonyme betjent.

Han kender i hvert fald til en betjent, der er ved at søge et nyt job uden for Fyns Politi på grund af den nye sammenlægning.

Politidirektør Poul Løhde understreger, at der vil blive afholdt samtaler med de implicerede betjente, så der kan tages hensyn til specielle ønsker.

- Men der har aldrig været en garanti for, at de kan være ansat i Middelfart eller Assens for evigt. De arbejder for Fyns Politi, og hvis jeg har brug for at flytte arbejdskraften, så gør jeg det, lyder det fra Poul Løhde.

Sammenlægningen er et resultat af lange forhandlinger, der begyndte i februar.

Betjente frygter nyt beredskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce