Betjente: Minister må have misforstået

- Vi følte en afmagt. Derfor stod vi frem. Men vi er utroligt glade for den opbakning, vi har fået fra mange borgere, siger de fynske betjente.
Foto: Sonnich Jensen

Betjente: Minister må have misforstået

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vi vil meget gerne køre patrulje, siger gruppen af kystby-betjente.

Justitsminister Lene Espersen (K) har enten fuldstændig misforstået budskabet fra de fynske betjente, der i mandagsavisen stod frem med deres store bekymring for dækningen i kystbyerne, når beredskabet fra 1. september flyttes til Odense.

Eller også er hun fejlinformeret.

Det svarer flere af de nævnte betjente på Stiftstidendes spørgsmål, efter at Lene Espersen i gårsdagens avis sagde, at hun er overrasket over, at betjentene ikke har lyst til at køre patrulje.

- For det er jo akkurat det, vi gerne vil. Vi har selv søgt om at komme i beredskabet netop, fordi vi gerne vil ud på gaderne og køre. Det er jo der, vi har vores lokalkendskab fra. Vi har bare ikke lyst til at gå over åen efter vand, siger politiassistent Lars Laursen fra Middelfart med henvisning til planen om at skulle møde i Odense og blive sat på patrulje i eksempelvis Assens eller Nyborg.

- Jeg synes, det er foruroligende, hvis Lene Espersen er så dårligt informeret. Derfor vil vi da også gerne opfordre hende til at kontakte os direkte, siger Lars Rasmussen, ligeledes fra Middelfart.

Politidirektør Poul Løhde beskrev i går et af problemerne ved at have patruljevognene placeret i kystbyerne. Nemlig, at der ved sygdom mangler en betjent, som så først skal tilkaldes.

- Men det problem er jo lige så stort, hvis vi starter i Odense, for det er jo ikke sådan, at der sidder folk i overskud dér, siger Lars Laursen.

Glad for opbakning

Den megen debat, betjentene har skabt ved at stå frem, er i øvrigt kommet meget bag på dem.

- Vi følte en afmagt, og derfor stod vi frem. Men vi er utroligt glade for den opbakning, vi har fået også fra mange borgere. Det er som om, politireformen er kejserens nye klæ'r, og nu kan alle pludselig se, at kejseren ikke har noget tøj på, siger Lars Laursen.

Også politisk er debatten blevet bemærket.

Niels Sindal, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, opstillet i Nyborg:

- Så let slipper hun ikke

- Det, Lene Espersen siger, er, at vi må vænne os til de nye tider, men så let slipper hun ikke. Det er for billigt. Folk kommer dagligt i klemme, fordi politireformen ikke virker. Socialdemokraterne er med i forliget om reformen, og vi vil godt tage ansvar, når det viser sig, at den ikke virker. Vi vil nu tvinge regeringen til at kigge på politiforliget igen, siger han.

Og spørger man betjentene, hvad de ville ønske sig, hvis de selv kunne vælge en struktur, så er svaret meget klart:

- Vi savner ikke politimester-funktionen, og vi behøver heller ikke lokalkredsene tilbage. Vi ved også godt, det er utopi at få en vagthavende-funktion, når man har investeret i en helt ny og meget dyr vagtcentral i Odense.

- Men i en ideel verden ville vi gerne have en døgnbemandet, lokal politistation, som vi har haft det tidligere. Det vil spare al den tid, vi bruger på at køre anholdte til Odense i dag. Vi ville gerne have HK-funktionerne tilbage, så der var tid til mere regulært politiarbejde i dagligdagen, og vi ville også gerne have en lokal tjeneste-planlægning. Fordi det fungerede bedst, siger Lars Rasmussen.

- Reelt set kan vi ikke pege på nogen opgaver i dag, der ikke kunne være løst lige så godt før reformen, siger Lars Laursen.

De i denne omgang seks betjente fra Middelfart og Assens, som Stiftstidende har talt med, håber dog mest af alt, at deres melding vil betyde, at politidækningen i kystbyerne kan fortsætte som hidtil.

- Vi hører jo Poul Løhde tale om en permanent dækning i kystbyerne nu, og det er vi meget glade for at høre. Det er format fra en leder, hvis man tør ændre på en beslutning, når den viser sig at være forkert, siger Lars Rasmussen.

Betjente: Minister må have misforstået

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce