Betjente: Christiania er spildte kræfter


Betjente: Christiania er spildte kræfter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem år efter rydningen af Pusherstreet på Christiania er politiet slidt op. Indsatsen er skønne spildte kræfter, lyder det fra betjentene.

Politiets storstilede indsats mod den åbenlyse hashhandel på Christiania har været spildte kræfter. Sådan lyder den kontante dom fra de involverede betjente, fem år efter at den særlige Christiania-indsats blev skudt i gang med rydningen af hashboderne på Pusherstreet.

- Det er svært at se nytten af alle de ressourcer og anstrengelser, som der er blevet brugt. Hashhandlen foregår i vid udstrækning som tidligere, og når man ser på de seneste fem år som helhed, er jeg lige ved at sige, at det har været skønne spildte kræfter og absolut ikke indsatsen værd, siger Politiforbundets formand, Peter Ibsen.

- Det kan ikke blive ved på den måde. Vi er endt i et vadested, og politikerne må beslutte, hvad de vil, siger han.

Samme melding kommer fra de københavnske betjente.

- Resultaterne af indsatsen står helt klart ikke mål med de ressourcer og ikke mindst de menneskelige omkostninger, som er blevet brugt på det her, siger formanden for Københavns Politiforening, Claus Oxfeldt.

Da politiet i foråret 2004 rykkede talstærkt ind på Pusherstreet og pillede de næsten 40 hashboder fra hinanden, var det efter en nøje tilrettelagt plan, som ingen af de involverede betjente kendte på forhånd. Blandt dem var Henrik Raun, i dag fællestillidsmand for Specialenhederne i København, og han har således været med under hele forløbet.

- I starten var det en højt profileret opgave, men nu har vi altså kørt på i fem år uden rigtig at være kommet videre. Efterhånden er indsatsen mere af navn end af gavn, siger han.

Han understreger, at de personlige omkostninger for betjentene har været store.

- Vi har hver især måttet stå model til rigtig meget gennem årene. Jeg kan love dig for, at det mentalt har tæret hårdt, og hvis du spørger mig direkte, om det har været det hele værd, så må jeg nok desværre sige nej, siger Henrik Raun.

Betjente: Christiania er spildte kræfter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce