Betjent skånet for at vidne om politifejl


Betjent skånet for at vidne om politifejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På grund af frygten for at skade sin egen sag slap betjent bag stærkt kritiseret politirapport at snakke om rapporten, da han vidnede i landsretten.

En betjent slap i dag i Østre Landsret for at afgive forklaring om en fejlbehæftet politirapport, der blev skrevet i forlængelse af en masseanholdelse efter rydningen af Ungdomshuset.

Statsadvokaten kaldte forleden betjentens rolle i forbindelse med udfærdigelsen af rapporten for "meget kritisabel", fordi rapporten fejlagtigt hævdede, at samtlige 49 anholdte ved den såkaldte knibtangsmanøvre havde deltaget aktivt i stenkast mod politiet. Den afgørelse har betjenten nu anket til Rigsadvokaten.

Den pågældende vicepolitikommissær, Sten Gert Christensen, som blandt de tiltalte på grund af sin skråsikkerhed i den fejlagtige rapport kaldes for "stensikre Sten", mødte i retten op med sin advokat, Torben Koch. Han forlangte sin klient fritaget for at afgive vidneforklaring mod 26 personer, der i byretten blev frifundet for at have deltaget aktivt i urolighederne. En sag, som statsadvokaten ankede til landsretten.

Torben Koch forklarede, at hans klient ikke ville risikere at inkriminere sig selv, dvs. skade sin egen sag, ved at vidne i landsretten. For en sådan vidneforklaring vil Rigsadvokaten kunne lægge til grund, når sagen om den fejlagtige anholdelsesrapport skal behandles. Vælger Rigsadvokaten at stadfæste statsadvokatens afgørelse, står betjenten ifølge Torben Koch til en disciplinærstraf i form af en tjenestebøde på mellem 10- og 18.000 kroner.

Torben Koch nåede dog til enighed med de 12 forsvarsadvokater, der repræsenterer de 26 tiltalte, om, at Sten Gert Christensen godt kunne vidne, så længe han kun skulle fortælle om sine egne observationer på Nørrebrogade om eftermiddagen den 1. marts 2007.

Anholdelsesrapporten har været central i sagen, fordi den blandt andet blev brugt i forbindelse med varetægtsfængsling af en lang række af de 49, der blev anholdt ved knibtangsmanøvren. Rapporten havde også betydning for, at anklagemyndigheden i Københavns Politi rejste tiltale mod de 26 for direkte at have medvirket til vold mod politiet. Statsadvokaten har i ankesagen valgt at reducere tiltalen, så den alene går på, at de 26 skulle have deltaget aktivt i urolighederne, fordi de ikke forlod demonstration, da politiet opløste den.

Betjent skånet for at vidne om politifejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce