Bertel H: Jeg er ikke multikulti

- Det er altså temmelig vildt at gøre mig til en multikulti-person. Det er jeg ikke. Jeg kan godt tage debatten alvorligt, men jeg kan ikke tage den anklage alvorligt, sagde undervisningsminister Bertel Haarder, da han onsdag i Folketingets spørgetime skulle forsvare en undervisningsvejledning, der konkluderer, at Danmark er et flerkulturelt samfund
Foto: Jens Dige/POLFOTO/Arkiv

Bertel H: Jeg er ikke multikulti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undervisningsminister Bertel Haarder afviser kritik af vejledning, der beskriver Danmark som multikulturelt. Dansk Folkeparti kræver kulturministeren på banen.

- Det er altså temmelig vildt at gøre mig til en multikulti-person. Det er jeg ikke. Jeg kan godt tage debatten alvorligt, men jeg kan ikke tage den anklage alvorligt.

Sådan sagde undervisningsminister Bertel Haarder (V), da han i dag i Folketingets spørgetime skulle forsvare en undervisningsvejledning, der konkluderer, at Danmark er et flerkulturelt samfund. Han mener, at formuleringen bliver misforstået.

Spørgsmålet splitter regeringen og Dansk Folkeparti. Haarder mener, at det er et simpelt faktum, at Danmark er flerkulturelt i og med, at der lever mennesker med forskellige kulturer i landet. Dansk Folkeparti mener, at han med formuleringen medvirker til at ligestille kulturer. DF vil have ministeren til at trække vejledningen tilbage, men det afviser Haarder.

De Konservatives politiske ordfører, Henriette Kjær, har støttet Dansk Folkepartis kritik. Og DF-ordføreren Martin Henriksen vil nu stille spørgsmål til den konservative kulturminister, Brian Mikkelsen, for at finde ud af, hvor dybt regeringspartiernes uenighed stikker.

Bertel H: Jeg er ikke multikulti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce