• De frivillige på Station Odense ved Beredskab Fyn skrev mandag et åbent brev til Beredskabskommissionen om de kritisable forhold, som de mener, de er frivillige under.
  • Beredskab Fyn anerkender kritikken, men mener, at arbejdet er på rette vej.

Beredskabskommissionen blev i et åbent brev mandag gjort opmærksom på, at de frivillige kræfter på Station Odense ved Beredskab Fyn er hårdt presset under frustrerende og utilfredsstillende forhold, som de frivillige skrev i brevet.

Hos ledelsen i Beredskab Fyn anerkender man kritikken fra de frivillige og har onsdag morgen været i kontakt med kommissionen.

- Vi tager brevet meget alvorligt. Det er stilet til kommissionen, som vil tage en snak med de frivillige, og så har den nok en holdning til, hvad der skal ske, siger Rene Cording Jensen, der er viceberedskabsdirektør i Beredskab Fyn.

Kritikken i brevet går blandt andet på, at der har været en stor udskiftning i det ledende personale, siden de enkelte fynske beredskaber blev lagt sammen under Beredskab Fyn. Rene Cording anerkender de faktuelle pointer i brevet, men mener samtidig, at der er lagt en god strategi for de frivillige.

- Man kan se sagen fra to sider. Meget af det, de skriver, er faktuelt rigtigt - der har været en stor udskiftning i personalet, men samtidig mener jeg, at vi har sat en strategi i værk for, hvordan vi vil bruge de frivillige, og hvilke opgaver de skal løse. Den synes jeg, vi var godt i gang med, mener Rene Cording Jensen.

Han kunne for nylig se den seneste leder for de frivillige, Asle Nielsen, sige op efter seks måneder på posten. Asle Nielsen var den sjette leder for de frivillige, siden sammenlægningen begyndte i januar sidste år.

Der er brug for de frivillige

De frivillige skriver også, at de er frustrerede over, at det virker, som om der ikke er brug for dem. Flere gange er de frivillige ikke blevet kaldt ud til opgaver, de ellers kunne have løst. Det har blandt andet medført udeblivelser til undervisning, faldende antal deltagere til øvelser og manglende motivation.

Men viceberedskabsdirektøren understreger, at de frivillige er vigtige for beredskabets funktion.

- Der er i allerhøjeste grad brug for dem. De er meget vigtige, og lige så vigtige som det øvrige beredskab, siger Rene Cording Jensen.

De frivillige hos Beredskab Fyn er inddelt i tre afdelinger, hvor nogle blandt andet benyttes til opgaver vedrørende klimaet, som når vand skal pumpes væk ved oversvømmelser, og andre benyttes til koordinering og kommunikation, når en stor del af beredskabet er i gang på Fyn.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Frustrerede fynske brandmænd: Har I overhovedet brug for os?

Frustrerede fynske brandmænd: Har I overhovedet brug for os?

1
Kritikken overrasker: - Vi lytter til de frivillige brandmænd

Kritikken overrasker: - Vi lytter til de frivillige brandmænd